stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Ivanušič najraje ustvarja z ženo, sicer hčerko pokojnega Drnovška

31. 10. 2023; 09.00
Avtor: Lady
matica 2

Zakonca Nana Forte in Jure Ivanušič. foto: Marko Vavpotič

Jure Ivanušič je trenutno ustvarjalno razpet na več koncih Slovenije. Ob tem pa pravi, da se z ženo manj prepirata, če ustvarjata skupaj.

Igralec, pianist, skladatelj, šansonjer, režiser in prevajalec Jure Ivanušič je trenutno polno zaposlen z bližajočo se premiero v tržaškem gledališču, ponovitvami predstav Obuti maček in Od tišine do glasbe ter s snemanjem albuma s Simfoniki RTV Slovenija in s svojo glasbeno zasedbo Nordunk. Najbolj pa ga veseli, kadar ustvarja z ženo, skladateljico Nano Forte. Nazadnje sta skupaj ustvarila glasbo za opereto po dramski predlogi Milana Jesiha Zvezda in srce za festival klasične glasbe Festival Maribor. Skupno delo pa zelo dobro vpliva tudi na njun odnos

»Če ne bi delala skupaj, bi se po mojem mnenju več prepirala. Tako pa se ne moreva, ker morava nekaj narediti. Zelo sem ji tudi hvaležen, saj me je veliko naučila o harmonijah, kontrapunktih in o pisanju za orkester,« nam je razkril Jure. Ljubezen do glasbe pa je podedovala tudi njuna zdaj 11-letna hčerka Titina, ki je zelo nadarjena violinistka. »Midva je nisva v nič silila. Sama je želela v glasbeno šolo. Njen dve leti starejši bratranec je igral klavir, sama pa je izbrala violino, ker jo igra tudi mati. Je zelo dobra, ima tudi zelo dobrega učitelja. Skrbi me edino ta distrakcija vsega tega, kar moti nas v življenju, ti brezžični povodci, ki nas vodijo okrog. Za zdaj je še v redu, še vedno zna delati in se zbrati,« nam je razkril Jure in dodal, da si želi samo to, da bi hčerka dokončala nižjo glasbeno šolo.

prejšnji članek
Kmetija: Zaradi odziva gledalcev Franc načrtuje skok med pevce?
Resničnostni šovi
Kmetija: Zaradi odziva gledalcev Franc načrtuje skok med pevce?
naslednji članek
Ste vedeli, kaj je preživljal osovraženi zvezdnik Igre prestolov?
Svet slavnih
Ste vedeli, kaj je preživljal osovraženi zvezdnik Igre prestolov?