stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jerca Legan iz razkošne hiše v najemniško stanovanje

4. 11. 2023; 09.00
Avtor: S.J./ revija Lady
jerca legan

jerca legan foto: Osebni arhiv

Jerca Legan je spregovorila o najtežji preizkušnji in pojasnila, da je s sinovoma našla mir v najemniškem stanovanju v središču Ljubljane.

Ko se je Jerca Legan lani odločila za ločitev od moža Milana Cvikla, je seveda morala sprejeti kar nekaj sprememb, ki se ob tem zgodijo. Ena je bila tudi ta, da je morala s sinovoma zapustiti čudovito hišo, ki jo je sama opremljala.

»Selitev iz družinske hiše na ljubljanskem grajskem hribu je gotovo eden najtežjih trenutkov v našem življenju. Ustvarjali smo jo celo z mislijo na vnuke in dejansko sem tam pustila del svoje duše. A z vsakim dnem po selitvi nas je preplavljalo obilje miru. Čeprav smo v novem domu začasno, nas bivanje v srcu Ljubljane, kjer je nekdaj ustvarjala celo Ivana Kobilca, navdihuje k novim stvaritvam in ljubečemu gnezdenju,« pravi Jerca, ki prizna, da je bila ločitev velik šok tudi za sinova.

»Fanta sta kot najstnika v izjemno zahtevnem obdobju odraščanja, zato jima šport, prijatelji in načrtovanje podvigov pomagajo k večjemu ravnovesju,« pravi Jerca, ki je sicer zelo zaposlena. »Po diplomi v Švici sem dobesedno zasuta s projekti. Produkcijskimi, saj se pred koncem leta v Sloveniji veliko snema, in nekaterimi knjižnimi. Z igralcem Jernejem Kuntnerjem in ilustratorko Polono Lovšin zaključujemo otroško zgodbico o plahi, a pametni in močni srnici Berti, veliko truda pa zahteva tudi dvojezični kulinarični izlet v svet Prgarije, s katero zaključujemo obsežen knjižni opus za ohranjanje slovenske kulturne dediščine,« nam je še zaupala.

Jerca Legan: 'Ženske, borite se, zase in za otroke!'

Jerca Legan: 'Ženske, borite se, zase in za otroke!' foto: Mateja J. Potočnik

prejšnji članek
Ta lepotec je mlajši brat igralca Mateja Zemljiča
Svet slavnih
Ta lepotec je mlajši brat igralca Mateja Zemljiča
naslednji članek
Kmetija: Sta Suzana in Žan ostala skupaj?
Resničnostni šovi
Kmetija: Sta Suzana in Žan ostala skupaj?