nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Resnica o žigolu : Kaj se skriva pod masko samovšečnega zapeljivca?

6. 11. 2023; 11.00
Avtor: V.M.
žigolo, domen-valič

Žigolo pravi, da je osvojiti žensko lažje kot osvojiti Rožnik, da pa jo je dosti težje obdržati. Toda – zakaj bi si moški pri zdravi pameti tega sploh želel?! foto: Promo foto

Se boste nasmejali? Boste. Vam bo nerodno? Tistim tik pod odrom zagotovo, zato se bolj ljubosumni moški in sramežljive ženske raje ne namestite v prvo vrsto. Če pa se radi spogledujete, boste zagotovo prišli na svoj račun, Domnov žgoči pogled bo namreč zavrtal v globino vaše duše.

Domen Valič je s svojo monokomedijo Žigolo s.p. vzbudil veliko zanimanja. Dvorane po Sloveniji se hitro polnijo, med publiko prasketa pričakovanje po večeru prepolnem humorja, ki jim ga bo pod žarometi serviral samovšečni zapeljivec gladkih prsi in sijočega nasmeha. A Domnova komedija ponuja nekoliko več kot pikantno zgodbo strokovnjaka za ljubezen, ki je sklenil vnovčiti svoje poznavanje psihologije in spretnostne tehnike sproščanja ženskih teles.

»On je pravi hudiček in skušnjavec. Vase zagledani zapeljivec, ki zna damam zmehčati kolena, orositi oči in hlačke. Verjame, da si gospe zaslužijo le najboljše, zato je tu on, da moške pouči in razsvetli, saj že predolgo brcajo v temo, ko pride do zapeljevanja in osvajanja,« opisuje igralec svoj lik, ki pa ga boste lahko bolj prodorni hitro začutili tudi v njegovih globljih odtenkih.

Domen Valič je v novi komediji z vsemi žavbami namazani Žigolo, ki pa naredi napako in se – zaljubi. foto: Rene Knapič in Luka Vovk Vižintin

Čeravno se polnih ust posmehuje ljubezni in stavi na sladke besede, ki mehčajo kolena nesrečnih žena, pa gre v resnici za dragulje laži, ki se bleščijo le toliko časa, dokler se debeli njegov bančni račun. Laskanja željne dame namreč brez novcev nemudoma izgubijo eliksir v podobi mladega ljubimca, za katerim ostaja le še pogorišče razpadlih razmerij.

Med hudomušnim zbadanjem moškega občinstva in brezsramnim spogledovanjem z damami v prvih vrstah Žigolo kmalu zajadra v globine izkrivljenih partnerskih odnosov, ki so ga pravzaprav izoblikovale v lomilca ženskih src. Pod samozavestnim lomljenjem krhajočih se zakonov namreč jasno utripa ranjena duša dečka, ki ga je zaznamoval nezdrav partnerski odnos mame in očeta. Žigolo tako humoristično predstavo spretno prepleta z dramskimi drobtinicami preteklosti, iz katerih je vzklil prezirljiv odnos do pohujšljivih žensk in odkrito zaničevanje moškega lika copate.

Ko se bo tekom predstave samozavestni zapeljivec le otresel laži, s katerimi je zgolj blažil svoje rane in ko si bo končno dovolil sneti masko, bo pred vami stal mladenič, ki tudi sam hrepeni po preprosti pristni ljubezni. Da ga preteklost preganja tudi v odraslosti, namreč postane jasno, ko se zaljubi v žensko, ki ni le napačna, pač predstavlja vse tisto, od česar je vsa leta bežal. Konec predstave udarno začini element presenečenja, ki osupne, del publike pritegne v krohot, spet druge pa povleče v globino misli o posledicah in sledeh, ki jih za seboj puščajo nezdrava razmerja.

Domen Valič foto: Katja Kodba

prejšnji članek
Kandidatka Sanjskega moškega se je poročila
Resničnostni šovi
Kandidatka Sanjskega moškega se je poročila
naslednji članek
Nuša ob klicu domov: Mame ni, ker je umrla
Resničnostni šovi
Nuša ob klicu domov: Mame ni, ker je umrla
#nasazenazenska
nasazenazenska