profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glavna igralka filmov Vesna in Ne čakaj na maj kasneje ni želela igrati

13. 1. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
vesna

Metka Gabrijelčič Šušteršič tedaj ni štela več kot 20 let. foto: BFS Baza slovenski filmov

Ko so snemali film Vesna glavna igralka Metka Gabrijelčič ni bila stara niti 20 let. Kasneje pa jo je življenje odpeljalo v čisto drugo smer.

Metka Gabrijelčič je v vlogi Janje oziroma Vesne navdušila tako v filmu Vesna iz leta 1953 kot tudi njegovem nadaljevanju Ne čakaj na maj, ki so ga posneli štiri leta kasneje. Za igro v Vesni je na filmskem festivalu v Pulju celo osvojila prvo nagrado občinstva. Metka je v tem času zaigrala še v filmu hrvaškega režiserja Branka Bauerja Milijuni na otoku in leta 1957 v francoskem filmu Mauricea Clochea Ko pride ljubezen z delovnim naslovom Pariški vrabčki.

Po filmu Ne čakaj na maj, ki je tako kot Vesna prava slovenska klasika, se je iz filma in igralskega sveta popolnoma umaknila. V filmih je namreč nastopala v času študija na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Nato pa si je našla zaposlitev v svojem poklicu, se poročila in se popolnoma umkanila iz javnega življenja. O njej je danes znanega le malo. 

"Ni bilo več razloga, da ostanem v filmu. Čas študija je minil, morala sem se umiriti," je pred leti v enem izmed redkih intervjujev leta 1974 za tuj medij Yugopapir povedala igralka, ki se uradno v javnosti ni več pojavljala. Zelo hitro se je poročila in se tudi zaposlila kot inženirka, najprej v Industrijskem biroju in kasneje kot strokovna sodelavka v podjetju SIJ ACRONI, podjetje za proizvodnjo jekla in jeklenih izdelkov. Metka bo letos sicer praznovala 90. rojstni dan. 

prejšnji članek
Manca Špik se zna tudi razjeziti
Svet slavnih
Manca Špik se zna tudi razjeziti
naslednji članek
Anže Lanišek je hvaležen ženi Nastji
Svet slavnih
Anže Lanišek je hvaležen ženi Nastji
#nasazenazenska
nasazenazenska