pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lado Bizovičar s 'slovensko musko' navdušil razprodane Stožice

28. 1. 2024; 05.00
Avtor: K.M.
lado-bizovičar, slovenska-muska-v-stožicah 2

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Razprodane Stožice so gostile enkraten poklon slovenski glasbi, izjemen ustvarjalno-logistični podvig pa bo zapisan kot eden največjih trenutkov v zgodovini slovenske (pop)kulture.

Izjemnih projektov, kot je Slovenska muska v Stožicah, ni brez izjemnih, pogumnih, drznih, ustvarjalnih ljudi, ki znajo za seboj premakniti množice. V tem primeru je kepo po hribu (spet) zakotalil enfant terrible našega medijskega prostora, Lado Bizovičar, ki je s svojo ustaljeno kreativno-tehnično ekipo ob sebi zbral prekaljene mojstre glasbe in komedije, jim dodal mladostno svežino ter širino ljubiteljskega ukvarjanja z glasbo, plesom in zabavanjem.

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Sinočnja predstava je bila unikaten spoj projektov, s katerimi je navdušil v preteklosti. V njej so si roke podali zabavna moč številnih Ladovih dosedanjih projektov. Lado je obljubil, da bo v Stožicah pripravil nekaj res enkratnega, kljub velikemu zanimanju medijev in javnosti, pa do izvedbe ni razkril vsebine in nastopajočih. A če veliki mojster zabave Lado Bizovičar reče, da bo v Stožicah dogodek, ki se ga ne zamudi, se mu verjame na besedo in tudi 13.000 sedišč ni dovolj. 

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

"Številni ustvarjalci in sodelavci, ki so v svojih karierah naredili že marsikateri presežek, so se v tej predstavi spet znašli pred preizkušnjami, ki poženejo kri po žilah. Od gledaliških predstav je bilo tokrat drugače predvsem to, da so na odru z mano in Gašperjem Koncem stali še drugi nastopajoči, ki so tudi sami to doživljali po svoje in prinašali v zgodbo svojo energijo ter izvabljali smeh tam, kjer ga prej še ni bilo. Najbolj cenim, da so nam zaupali, da so bili potrpežljivi in nori z nami. Sicer pa se je najlažje norčevati iz tistih, ki so tudi sami duhoviti in to doživljajo kot poklon. Običajno so to največji v svojem žanru, npr. Jan Plestenjak, Jože Potrebuješ, Siddharta, Avseniki ... " je o projektu povedal Bizovičar, ki se je v Stožicah brez težav norčeval tudi iz samega sebe. 

Lada je v dvoani podprla tudi Katarina Čas s partnerjem Luco Ciutijem foto: SR/M24

Jure Košir je podprl svojega dobrega prijatelja foto: SR/M24

Fehtarji, Denis Avdić in njegova Ana foto: SR/M24

Predstavo so si s pomočjo tolmačev in ekrana ogledali tudi gluhi gledalci. To je v tujini že praksa, gostitelji pa upajo pa, da jih bo vsako leto več tudi pri nas. V sodelovanju z Mastercardom so omogočili brezplačen ogled predstave stotim gledalcem, ki so jih izbrali s pomočjo Zveze Sonček, Društva študentov invalidov Ljubljana in Mestne zveza upokojencev Ljubljana. Nekaj brezplačnih sedežev so namenili tudi predstavnikom civilne zaščite ter gasilcem, ki nesebično pomagajo ljudem v stiski in priskočijo na pomoč vedno, ko jih rabimo.

Domen Kljun je sodeloval tudi v predstavi. foto: SR/M24

Nina Pušlar foto: SR/M24

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza foto: SR/M24

Luka Jezeršek si je predstavo ogledal v družbi žene foto: Sašo Radej

Aljoša Bagola foto: SR/M24

prejšnji članek
Vili Resnik pravi, da so ga težke preizkušnje utrdile
Svet slavnih
Vili Resnik pravi, da so ga težke preizkušnje utrdile
naslednji članek
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?
Zdravje
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?