stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja Keuc o kruti poti iz brezna

1. 2. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Maja Keuc

Maja Keuc foto: SR/M24

Ko se je vrtenje v začaranem krogu brezupa in nemoči pričelo odražati na njenem telesu, je poiskala psihološko pomoč. Žal pa je v Sloveniji sprva naletela na terapevtko, ki ji je z agresivnim pristopom nasula sol v čustvene rane.

Da pevka Maja Keuc je danes dovolj opolnomočena, da odkrito govori o psiholoških težavah, s katerimi se je soočala vrsto let. Toksičnost družbe jo je že v začetku kariere privedla do težkih čustvenih in telesnih posledic, tudi njena avtoimunska bolezen je dobesedno podivjala. Zelo je trpela, bila prestrašena in nemočna. Živela je na Švedskem, ko je zajadrala v resno bitko z depresijo in ankcioznostjo. »Moji možgani so bili večinoma v preživetvenem načinu,« je ob razkrivanju zgodbe za revijo Jana pojasnila Maja, ki je sprva psihoterapevtsko pomoč poiskala na Švedskem, kar je sicer ni spravilo iz krempljev depresije, se je pa vsaj malo umirila. Kmalu nato se je vrnila v Slovenijo, kjer je družinska zdravnica takoj prepoznala, da potrebuje pomoč.

Maja Keuc foto: Instagram

»Usmerila me je v kognitivno-vedenjsko terapijo, ki je posebej primerna za osebe s težavami, kot sem jih tedaj imela sama. Žal pa me je v Mariboru sprejela terapevtka, ki je bila polna predsodkov do mene in zato vse prej kot varna oseba; tako sem jo vsaj začutila. Že na prvem srečanju me je nahrulila, kaj si domišljam, da sem, in ali mislim, da sem nekaj posebnega, ker sem, po njenem, verjela, da me bodo na Švedskem kar sprejeli z odprtimi rokami in da bo v življenju vedno šlo vse kot po maslu ... Tega si v trenutku, ko si zlomljen in prosiš za pomoč, res ne želiš slišati. Skratka, bila je zadirčna in ostra, prav nič topla in sočutna, obravnavala me je kot razvajeno smrkljo. Dvakrat sem šla k njej, potem pa sem sledila svojim občutkom in prekinila s srečanji,« se je tekom klepeta spominjala Maja, ki je v intervjuju razgalila svojo pot iz brezupa.

Njeno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 5., 30. januar, 2024.

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
'Brak na prvu': Tina je v notranjosti kot roža
Svet slavnih
'Brak na prvu': Tina je v notranjosti kot roža
naslednji članek
Raiven na Evroviziji: Slovenija je bila izžrebana prva
Svet slavnih
Raiven na Evroviziji: Slovenija je bila izžrebana prva