nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Voditelj Andrej Hofer o breznu zasvojenosti

21. 2. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Andrej Hofer 3

Andrej Hofer foto: Adrian Pregelj

'Z vsakim kozarcem je šlo samo še navzdol. Imel sem prisluhe, privide, pomislil sem celo na samomor,' je dejal voditelj tekom iskrenega intervjuja. Zadnja tri leta je abstinent, s svojo zgodbo pa želi ljudi opogumiti, da se podajo na pot reševanja iz alkoholne omame.

Voditelj, urednik in novinar z RTV Slovenija Andrej Hofer se danes počuti odlično. Je spočit, vedre volje, nasmejan. A pred leti ni bilo tako, dolgo se je namreč boril z alkoholizmom. Čeprav do 25. leta ni užival alkohola, se je vseeno znašel na poti, ki ga je posrkala v brezno zasvojenosti. »Nihče ni imun proti njemu, ne duhovnik, menedžer znanega podjetja, pevec zabavne glasbe, zdravnik, delavec, moški, ženska ...« je pojasnil tekom klepeta za revijo Jana in za javnost razgalil podrobnosti obdobja, ko je dosegel dno.

Andrej Hofer: »Nobena sramota ni pásti, mnogo teže se je pobrati!« foto: Mateja J. Potočnik

»Bil sem zelo nezadovoljen s seboj. Življenje sem videl kot ravno črto, mrtvo. Nisem več presojal, ali mi je lepo, ali je zunaj sončno ali deževno vreme. Bil sem apatičen in depresiven. Z vsakim kozarcem je šlo samo še navzdol. Imel sem prisluhe, privide, pomislil sem celo na samomor. V najhujših trenutkih sem se zaprl vase, izklopil telefon, nisem odgovarjal na elektronsko pošto in zvonjenje na vratih ter samo pil in pil. Vseeno mi je bilo, da sem si v četrt stoletja popivanja čisto uničil samopodobo,« je pripovedoval ter se v nadaljevanju dotaknil vseh kotičkov teme, bitke z alkoholnimi demoni in vzpona nazaj na svetlobo.

Njegovo celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 8., 20. februar, 2024.

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Skrito v raju: Igralka popolno nasprotje samovšečne Saške
Kultura
Skrito v raju: Igralka popolno nasprotje samovšečne Saške
naslednji članek
Špinača je v resnici superživilo
Kulinarika
Špinača je v resnici superživilo