nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prerano slovo zdravnice z velikim srcem

23. 2. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Marija Cesar Komar2

prim. mag. Marija Cesar-Komar dr. med foto: Šimen Zupančič

Minuli dan je odjeknila vest o prerani smrti srčne zdravnice, ki je svojo karierno pot posvetila lajšanju bolečin. Prim. mag. Marija Cesar Komar, dr. med je za seboj pustila velik pečat …

»Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustila prim. mag. Marija Cesar Komar, dr. med., anesteziologinja in dolgoletna vodja protibolečinske ambulante Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Ohranili jo bomo v lepem in trajnem spominu,« so na družbenem omrežju v izjavi za javnost zapisali v omenjeni bolnišnici. Na prerano slovo srčne zdravnice so se z žalostjo in srčnimi zapisi odzvali številni pacienti, sodelavci in tisti, ki so jo imeli na svoji poti priložnost spoznati.

Zlasti ganljive so besede zdravnice anesteziologinje Božene Parać Jerković, ki je na oddelku za anesteziologijo in intenzivno medicino operativnih strok v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zaposlena od leta 2009. Koroška zdravnica je pokojno mentorico počastila z nazivom pionirke bolečinske medicine. »Pogrešala bom njeno čezmejno energijo, nasmeh in ljubezen do sočloveka. Velika učiteljica, velika zdravnica, velika mentorica, velika, velika ženska, velika duša in ogromno srce. Draga Maja, počivaj v miru. Tvojega nasmeha, energije in volje do življenja ne bom nikoli pozabila.Nadaljujem kot zdravnik in človek po tvoji poti …« je strnila misli Jerkovićeva.

Navdihujoč intervju s pokojno Marijo Cesar Komar si lahko preberete na spletni strani revije Jana. Z njo je poklepetala novinarka Jelka Sežun. Kliknite na spodnjo povezavo:

Marija Cesar Komar, algologinja: Vsakemu bolniku verjamemo, da ga boli

prejšnji članek
Skrito v raju: Aleš Valič videti bolje, kot po veliki izgubi teže
Svet slavnih
Skrito v raju: Aleš Valič videti bolje, kot po veliki izgubi teže
naslednji članek
Rok Piletič bo to naredil prvič
Svet slavnih
Rok Piletič bo to naredil prvič