Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poroka na prvi pogled: Strokovnjakinja žrtev skupinskega posilstva

23. 2. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
špela-gornik

Špela Gornik foto: Planet TV

Partnerska terapevtka Špela Gornik je v duhu ozaveščanja družbe razkrila svojo kruto preteklost. Nekaj let po prvem posilstvu v tujini se ji je pripetila nepredstavljiva nočna mora iz katere se je komaj izvlekla živa. To je zgodba, ob kateri vas bo spreletel srh …

V današnji oddaji Jutro na Planetu je partnerska terapevtka in nova strokovnjakinja eksperimenta Poroka na prvi pogled razkrila svojo težko preteklost. Preden sta z voditeljico zagrizli v grozljivo temo, se je Špeli Gornik na obrazu vidno risala stiska, zbrati je namreč morala veliko poguma, da je razgalila svoje rane pred javnostjo, ki je navkljub težkim zgodbam pogosto brezbrižna in neusmiljena.

Špela je po uvodnem klepetu o vplivu spolnih napadov na nadaljnjo življenje žensk razkrila, da je bila prvič žrtev posiljevalca kot mlado dekle. »Prvi spolni napad sem doživela pri 21-ih letih in je imel name globoke posledice. Potrebovala sem veliko časa, da sem pričela zaupati ljudem, pa tudi da sem si upala stopiti med ljudi. Meni se je to zgodilo v tujini, v Barceloni in leto dni po tem sem se še vedno dobesedno bala stika z drugimi ljudmi,« je razložila Špela in podarila, da je bila pot okrevanja zelo težka. A ko je že mislila, da so njene rane zaceljene in da lahko opolnomočena nadaljuje svojo življenjsko pot, je doživela napad, ki jo je če močneje povlekel v kruti svet teme.

»Pri 28-ih letih so mi podtaknili drogo za posilstvo. Poleg tega, da so me oropali, sem doživela skupinsko posilstvo. Imela sem srečo, da sem preživela,« je šokirala terapevtka in nadaljevala, da so jo po tem grozljivem napadu preplavila vprašanja, zakaj se ji je to pripetilo in kako je mogoče, da se ji je po dolgoletnem okrevanju pripetila še hujša preizkušnja.

Celoten pogovor si lahko ogledate z ogledom minulih TV vsebin, klepet najdete na programu Planet TV, pred zaključkom oddaje Jutro na Planetu.

Špela Gornik, dipl. sinologinja, spolna in partnerska terapevtka

Špela Gornik, dipl. sinologinja, spolna in partnerska terapevtka foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Borut Pahor uživa v Istanbulu
Svet slavnih
Borut Pahor uživa v Istanbulu
naslednji članek
Davor Borno praznoval 25. obletnico poroke
Svet slavnih
Davor Borno praznoval 25. obletnico poroke
#obraziavenija
obraziavenija