palestina, zastava, vlada
Svet24.si

SDS poskuša ovirati priznanje Palestine

MC Medicor
Necenzurirano

Bolnica v Izoli z javnimi milijoni pomaga tudi zasebnemu Medicorju

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Član Novih Fosilov izdal samostojni album

7. 3. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
Vladimir Kočiš Zec

Vladimir Kočiš Zec foto: Promocijski material/Croatia Records

Vladimir Kočiš Zec je včeraj uradno predstavil svoj nov samostojni album Tako je to kada se voli.

Album, ki je izšel konec lanskega leta, je v zadnjih nekaj mesecih požel veliko medijske pozornosti, komentarji občinstva so odlični, pohvale stroke pa so prišle v obliki nominacije za porina v kategoriji "Najboljši album priljubljene glasbe". Močna avtorska ekipa, seveda z Zecom na čelu, je naredila deset odličnih skladb, avtorji Miroslav Rus, Željko Krznarić ter producenta Tihomir Ivanetić in Dragutin Smokrović Smokva pa so občinstvu povedali, kako so pesmi nastajale.

Vsi avtorji so se strinjali, da je ljubezen veliko gibalo in neizčrpen vir številnih pesmi, Zec pa je dodal: "Vedno pravim, da je ljubezen sladko prekletstvo, brez nje ne moreš živeti, in vsaka od teh zgodb, ki jih pripoveduje na novi album je poseben. Od občinstva dobivam številna sporočila o tem, kako so se znašli v njem. To je že zame velik uspeh in če bom še dobil porina, bom naredil velik žur in praznoval."

Čeprav je Zec priznal, da najraje poje svoje pesmi, ni mogel zavrniti tistih, ki mu jih je ponudil Miroslav Rus, kot sta "Da mi te nema" ali "Dolazim ti" Željka Krznarića. Na aktualnem albumu je tudi nova različica pesmi Lola enega največjih avtorjev Steva Cvikića. Poleg kariere v Novih fosilih je Vladimir Kočiš Zec spretno gradil svojo samostojno kariero, ki se je začela leta 1991 s pesmijo "Gospodine generale". Besedilo za to pesem je napisal Cvikić, ki ni želel zamuditi današnje predstavitve albuma. Na vprašanje, katera pesem mu je še posebej pri srcu in katero je napisal za druge, je Zec izpostavil pesem "Zagrebačka zima", ki jo je odlično odpela Jasna Zlokić.

prejšnji članek
Skrito v raju: Igralka si želi, da bi gledalci poznali ozadje
Svet slavnih
Skrito v raju: Igralka si želi, da bi gledalci poznali ozadje
naslednji članek
V Beogradu napovedani protesti, ker se Breskvica ni uvrstila na Evrovizijo
Svet slavnih
V Beogradu napovedani protesti, ker se Breskvica ni uvrstila na Evrovizijo