franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Einsiedler o odpuščanju sovražniku

22. 3. 2024; 05.00
Avtor: V.M.
Saša Einsiedler

Saša Einsiedler foto: Osebni album

Saša Einsiedler se zaveda, kako pomembno se je osvoboditi okov preteklosti.

Nekdanja voditeljica, danes pakomunikacijska trenerka, podjetnica in mentorica za osebni razvoj Saša Einsiedlerje v teh dneh vpeta v svojo delavnico Moja samopodoba, v okviru katere se je posvetila tudi področju odpuščanja, ki močno vpliva tako na kvaliteto našega življenja, kot gradnjo pozitivne samopodobe.

»Odpuščanje je ena izmed ključnih stvari, da lahko naredimo korak naprej. Saj poznate tisto misel, da je zamera, kot bi sam popil kozarček strupa, nato pa pričakoval, da bo tistega, na katerega ti misliš z jezo, pobralo. Pobere tebe, ker ti nosiš v sebi zamero in jezo. Seveda pa odpustiti ni tako enostavno,« je tekom videoposnetka sledilce nagovorila Einsiedlerjeva in bila ob tem deležna nepričakovanega odziva spletne publike, ki pa se s tezo odpuščanja ni strinjala. Oglasilo se je namreč kar nekaj posameznikov, ki menijo, da se globokih zamer ne da opustiti in pa takšni, ki tistim, ki so jih prizadeli, niti ne želijo odpustiti, saj si tega ne zaslužijo. Saša je ob tem znova vzpostavila stik in prek videa skušala sledilcem pojasniti, da gre pri zavračanju odpuščanja za pogled iz napačnega zornega kota.

»Pravite, kaj pa nekdo, ki mi je rekel: 'Zate ne obstajam!', a takemu naj jaz odpustim? – Ja, točno tako. Ko mi odpustimo tudi takim ljudem, ki so bili grdi do nas, ki so nas žalili in se morda celo fizično spravljali na nas, se s tem osvobodimo,« je dejala Saša.

Veste, ljudem ne odpuščamo zaradi tega, ker bi si to zaslužili, temveč zato, da iz svoje rane izderemo trn in tako omogočimo, da se rana zaceli. Osvobodite se okov preteklosti in si dovolite živeti brez grenkobe, ki v resnici razžira vas, ne pa osebe, ki ji namenjate preveč misli, solz in neprespanih noči.

Kako pa vi gledate na odpuščanje? Zaupajte nam svoje mnenje.

Saša Einsiedler, trenerka uspešnosti

Saša Einsiedler, trenerka uspešnosti foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
FOTO: Petru Prevcu za zmago med prvima čestitala sinova
Svet slavnih
FOTO: Petru Prevcu za zmago med prvima čestitala sinova
naslednji članek
Peter Prevc z neverjetno zmago v Planici
Svet slavnih
Peter Prevc z neverjetno zmago v Planici