Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Fehtarji predstavljajo sploh prvo avtorsko pesem

16. 4. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Fehtarji 2

Fehtarji predstavljajo svojo prvo avtrosko pesem. foto: Promocijski material

Glasbeniki so navdušili s številnimi glasbenimi priredbami, kot so Schatzi, Blu, Trnovska planota in Sladolet. Danes pa predstavljajo sploh prvo samostojno avtorsko pesem.

Fehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan'ga dej. Nova pesem napoveduje tudi izid novega istoimenskega albuma, ki ga bodo v svet poslali 8. maja. "Na novem albumu bo kar 12 pesmi. Schatzija že poznate, vse ostale so nove," povedo. Morda malo preseneča dejstvo, da bodo na albumu samo tri priredbe, vse ostale pesmi pa bodo avtorske. Fehtarja Samo Kališnik in Blaž Jenkole, Matjaž Vlašič, Alen Klepčar in ostala ekipa se podpisujejo pod nove pesmi, ki jih bodo poslušalci prvič lahko slišali na njihovem novem albumu.

"Zadnjih nekaj mesecev smo Fehtarji pilili album, iskali prave sounde in stihe, snemali inštrumente, vokale ... In mislimo, da smo prišli do kvalitetnega izdelka, na katerega bomo lahko vsi ponosni. Alpske poskočne polke - podeželski rock'nroll, dva valčka in balada, ki opeva lepo Gorenjsko. Na tem CD-ju pa bo prvič tudi nekaj ne tako tipičnega za nas - ne bo valček in ne polka. Na albumu bosta tudi dva dueta, eden bo posnet s Sašo Lešnjek, drugega pa je z nami posnela ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih pevk, več pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Veseli smo, da je naša glasba našla svojo publiko in da se naši oboževalci v takšnem številu vračajo na naše nastope. To je za nas največja potrditev," dodajo Fehtarji.

V novem videospotu Fehtarjev v vlogi taksista nastopa Denis Avdić. foto: Promocijski material

Nov videospot za pesem Zan'ga dej, ki je njihova prva avtorska pesem, je sicer nastal ob šanku, vendar si želijo ob tem poudariti odgovorno pitje alkohola in zato se videospot zaključi s prizorom taksista, ki Fehtarje pride iskat v gostilno. V vlogo taksista pa se je prelevil priljubljeni voditelj Denis Avdić. "Želeli smo si, da bi to vlogo odigral znan slovenec, in ker v našem spotu nastopa tudi pripravnica Lara, je bila ideja z Denisom idealen scenarij," še pojasnijo Fehtarji. 

prejšnji članek
Nataša Naneva in Klemen Bučan sporočila veselo novico
Svet slavnih
Nataša Naneva in Klemen Bučan sporočila veselo novico
naslednji članek
Legendarna igra Monopoly bo dobila svojo filmsko podobo
Kultura
Legendarna igra Monopoly bo dobila svojo filmsko podobo