Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tukaj je največja sončna terasa!

4. 3. 2016; 07.45
Avtor: K. Š.
Sonnenskilauf
Zima na alpskem jugu je presenetljivo drugačna: sijoča, sončna, šarmantna, neobremenjena.

Razlog za to se skriva v obilici sonca, ki si ga zimski športniki lahko privoščijo na koroških Mokrinah. Smučišče se namreč veseli največ sončnih ur v Alpah, zato se bo v času od 12.03. do 10.04.2016 ponovno spremenilo v največjo sončno teraso v Alpah in v družinam najbolj prijazno smučišče – otroci namreč do 10. leta tu smučajo brezplačno!

Ste že kdaj presenetljivo zašli na bikini-Flashmob v osrčju globoko zasnežene gorske panorame na nadmorski višini 2.000 metrov? Ali v kratki majici in z desko prečkali 15 metrov dolg vodni bazen? Če ne, potem niste še nikoli doživeli, kako izgleda, ko se Mokrine spremenijo v največjo sončno teraso v Alpah. Letos bodo od 12. marca 2016 različni tematski bari razprli svoje senčnike, postavili na stotine ležalnikov, sedežno pohištvo in ležalne košare za plažo ter povabili glasbene zasedbe v živo ter postregli z najboljšimi dobrotami avstrijske in italijanske kuhinje. Za razpoloženje bodo poskrbele številne prireditve kot Snow Beach Day, Waterslide Contest in letošnji prvi Full Metal Mountain Festival.


Občutek plaže na progi
Začetni strel bo padel 12. marca 2016 s prireditvijo Snow Beach Day. Kdor se bo na proge podal v kopalkah, bikiniju ali v kakršni koli drugi opravi za na plažo, bo nagrajen z brezplačno pijačo in bo lahko sodeloval pri Bikini-Flashmobu na vrhu Madritsche na nadmorski višini skoraj 2.000 metrov z najbolj vročo fotografijo zime. Poletna oblačila pa ne bodo škodila niti na popoldanskem tekmovanju Waterslide Contest. Nenazadnje bodo tekmovalci tu s smučmi ali desko in zaletom poskušali prečkati 15 metrov dolg vodni bazen. Pri tem se bo nekaj tekmovalcev zagotovo potopilo v sveže valove, temu se preprosto ne da izogniti. A nič za to. Poleg ocenjevanja „Last Standing“ si bodo najbolj drzni lahko prislužili naslov „Best Crash“, „Best Outfit“ ali „First Naked“.

Zakaj so Mokrine kot naročene za tovrstne dogodke, je povsem lahko razložiti: tu v povprečju naštejejo 100 sončnih ur več kot v zimskih destinacijah severno od Alp. Visoke Ture namreč Mokrine varujejo pred slabim vremenskim vplivom s severozahoda. Da snežna odeja vse do Velike noči ostane debela en meter, preseneča le tiste, ki še nikoli niso doživeli izdatnega območja nizkega zračnega pritiska.



1. Heavy-Metal-Festival na snegu
Pod naslovom „Full Metal Mountain“ bo letos na Mokrinah prvič potekal Heavy Metal dogodek. Oboževalce te glasbene smeri v času od 28. marca do 3. aprila 2016 pričakuje nenavadna kombinacija festivalskega vzdušja in zimskega dopusta pred veličastnim ozadjem s snegom prekritih Alp. Več kot 30 glasbenih zasedb bo šest dni navdihovalo smučarske gore. Navduševali bodo mednarodni metalski bendi, odlične nove zasedbe na sceni, obilo zabave med isto mislečimi, prireditve od vrha do doline vseh oblik, čisto sonce in območja za sproščanje na snegu. Za prireditvijo stoji organizacijska ekipa največjega Heavy-Metal festivala „Full Metal“ v severnonemški vasi Wacken, ki tam uspešno poteka že 25 let.


Genialni čezmejni prehodi med Alpami in Jadranom
Kdor želi na snegu resnično okusiti nepozaben južni pridih življenja, ne sme spregledati kulinaričnih posebnosti regije. Kajti tukaj, neposredno na meji z Italijo, lahko z užitkom vijugate med kuharskimi tradicijami iz alpskega in jadranskega prostora. Naš namig: s proge zavijte naravnost k Italijanu, ki vam bo postregel z ribo iz Jadranskega morja, italijanskimi testeninami in furlanskimi specialitetami. Ali pa se s pršiča podajte v alpsko kočo oz. na sončno teraso, kjer se boste razvajali z regionalnimi dobrotami. Domače specialitete boste odkrivali ob sončni smuki s kulinaričnimi presenečenji. Za uvod bo 13. marec povsem v znamenju znanega 'planinskega sira iz Ziljske doline'. Na ta dan ziljski sirarji postavijo majhno alpsko vas na vrhu Madritsche in vabijo k pokušini te nenavadne sirne specialitete. Zatem, natančneje do 27. marca 2016, bodo vsi ljubitelji užitkov v alpskih kočah lahko okušali regionalne proizvode, predelane v številne različice.

Presenetljivo velikodušno


In na koncu še zelo pomembna informacija za vse družine: Mokrine so nenavadno velikodušne, ko gre za vprašanjem smučarski dopust, ki si ga je mogoče ponovno privoščiti. Pod motom „Smučarski hit za otroke“ smučišče otroke do deset let v času od 12. marca do konca sezone 10. aprila 2016 vabi na brezplačno smuko. Smučarska vozovnica je brezplačna, otroci v sobi staršev ali starih staršev bivajo brezplačno in imajo vključeno oskrbo. V okviru paketa „Smučarski hit za otroke PREMIUM“ pa sta v istem akcijskem obdobju vključeni celo oprema in smučarski tečaj.

Prijetna presenečenja pa so v Mokrinah na voljo tudi na progah. Na primer od 20. do 26. marca 2016, ko bo na sporedu ponovno iskanje velikonočnih jajčk. Pridni velikonočni zajec bo vsak dan postavil novo gnezdo na drugem mestu. Kdor ga bo našel, bo prejel okusno presenečenje iz bonbonov Smarties in z malo sreče celo dnevno vozovnico, s katero se lahko poleti udobno povzpne na Mokrine in odkriva gorski svet. 16. aprila se lahko končno v okviru „Turnirja v smučanju in golfu v Mokrinah“ pomerite v obeh športnih disciplinah v enem dnevu. Dopoldne z užitkom karvate po snegu, popoldne pa zamahujete na zelenici z golf palico v roki.

prejšnji članek
Najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji
Zdravje
Najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji
naslednji članek
Samo zadovoljni ljudje se ne prenajedajo
Zdravje
Samo zadovoljni ljudje se ne prenajedajo