pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ilka Štuhec v grozovitih bolečinah

30. 3. 2017; 06.30
Avtor: B.P./Zvezde
ilka štuhec

foto: Arhiv Svet24

Ilka Štuhec, ki nas je letos razveseljevala z vrhunskimi rezultati, se dobro zaveda, kako pomembno vlogo ima pri tem njena mama Darja Črnko.

To je mama kot vsaka mama, ki bi vse naredila za svojega otroka. Je polna ljubezni, miline in nežnosti, ki jo otrok potrebuje, ne glede na to, koliko je star. Je pa Ilkina mama prav posebna mama, saj je trenerka, serviserka, oseba, ki ji vedno stoji ob strani, ki zna tako hvaliti kot kritizirati. Je motor, ki je Ilko vlekel naprej in jo pripeljal do uspehov.

Ko Ilka govori o svoji mami, ničesar ne olepšuje. Dobro se zaveda, da ima pomembno vlogo na poti k uspehu prav ona, ki jo je v času poškodb in takrat, ko ji ni šlo najbolje, tolažila, a hkrati od nje zahtevala nemogoče. Zaradi tega ji je Ilka neizmerno hvaležna. Prizna, da bi hitro odnehala, če ne bi bilo mame. "Ko se pojavijo poškodbe in grozovite bolečine, se vprašaš: zakaj in čemu? Ali se splača? In prav v takih trenutkih je nastopila mama, ki je morda na trenutek delovala kot neizprosna, a je imela vendarle prav. Nikoli ni poslušala drugih. Delala je po svojem občutku, saj je vedela, da imam potencial."

Na prvi pogled se večini zdi vse idealno, mama v vlogi kuharice, tolažnice, trenerke, serviserke – a vse je daleč od tega. "Z mamo imava podoben značaj, obe sva trmasti, vztrajni in nepopustljivi. Ko se spreva, je bolje, da ni nikogar zraven. Obe sva temperamentni in kričiva druga na drugo, dokler iz sebe ne vrževa vsega, kar nama leži na duši. Taki sva in nikoli se ne bova spremenili. Imava pa zelo lepo lastnost: nikoli ne kuhava zamere druga do druge. Ko si v obraz poveva vse, kar naju teži, odpreva novo poglavje in greva naprej, starih stvari ne pogrevava," pravi Ilka.

Ilka se zaveda, da je težko živeti z bremenom, ko veš, da je mama zate premoženje postavila na kocko, da je zaprosila za posojilo, si izposojala denar. Trudiš se, da bi prišli rezultati, a ne gre. Letos pa je drugače in z uspehi je tudi več denarja, ki pa se vlaga kam drugam kot v smučanje. Darja vedno znova pove, da ko se je bo Ilka naveličala in ji rekla, naj se umakne, bo to naredila brez jeze in zamere. Potrebovali bi še kakšnega človeka v ekipi, da bi se vsaj malo razbremenila. Dobro pa se zaveda, da četudi bo proizvajalec smuči Ilki ponudil najboljšega serviserja, ona z njim ne bo zadovoljna, dokler mu ne bo zaupala. Za to pa potrebuje kar nekaj časa. "Tu bom, dokler in kolikor me bo potrebovala, saj sem in bom vedno njena mama."

Vas zanima, kaj je o dekletu in o svoji materi povedal Omar Naber? Kliknite tukaj!

foto: Facebook / Ilka Štuhec

prejšnji članek
Grozljivo: Salome tega ni prenesla!
Resničnostni šovi
Grozljivo: Salome tega ni prenesla!
naslednji članek
Najboljši nasvet, ki prepreči prekomerno izpadanje las
Moda&Lepota
Najboljši nasvet, ki prepreči prekomerno izpadanje las