pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Goran Dragič talenta ni podedoval po očetu, ampak po materi

9. 10. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
goran dragic

foto: Primož Lavre

Presenetljiva podrobnost iz življenja družine Dragić.

Kljub temu, da je od evropskega prvenstva v košarki, na katerem je prvič v zgodovini slavila Slovenija, minilo že nekaj časa, so naši košarkarji še vedno zelo priljubljeni. Tokrat pa vam razkrivamo eno izmed podrobnosti življenja družine Dragić, ki številne preseneča. 

Tako oče Marinko kot mati Mojca sta znana po tem, da svoja sinova vedno in glasno podpirata na vseh mogočih tekmah. Tako nista izpustila niti zadnjega evropskega prvenstva. Zanimivo pa je, da Goran in Zoran Dragić svojega talenta za košarko nista podedovala po očetu, kot bi mnogi pričakovali. V resnici je bila dobra košarkarica ravno mati Mojca. 

Oče Dragič je namreč skoraj 15 let, najprej v Bosni in kasneje tudi v Sloveniji treniral nogomet, ki pa ga je opustil, saj je želel pomagati tudi sinovoma. Tudi onadva, podobno kot Luka Dončić, pa sta svojo športno kariero začela z nogometom. Milenka dejstvo, da sta nogomet zamenjala za košarko ni nikoli motilo. Ob tem pa je že večkrat priznal, da sta oba tudi košarko, zaradi vpliva vrstnikov, že skoraj opustila. Takrat pa je bila njegova trda roka tista, ki ju je obdržala tam, kjer sta več kot očitno morala ostati. 

V biografiji Gorana Dragića, Dajte Gogiju žogo, pa je bilo razkrito, da sta brata Dragić talent za košarko podedovala po materi. "Do 19. leta sem košarko tudi sama trenirala, potem pa sem spoznala Marinka in nehala. Rekli so mi, da sem v redu, ampak je nisem mogla več usklajevati s službo," v knjigi o svojemu sinu razkrije Mojca Dragić. 

prejšnji članek
Melania je s to potezo pritegnila pozornost
Svet slavnih
Melania je s to potezo pritegnila pozornost
naslednji članek
Z glasbo in Aspirinom nad bolečino
Moda&Lepota
Z glasbo in Aspirinom nad bolečino
#nasazenazenska
nasazenazenska