nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Dončić sporočil, da je konec

17. 7. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Luka Dončić postavil prav poseben rekord

Luka Dončić je zaključil s tem delom. foto: Profimedia

Slovenski košarkar Luka Dončić po zaroki pred desetimi dnevi ni veliko počival. Zdaj pa je sporočil, da je konec.

Luka Dončić se je zadnje dni namreč prepustil rokam kondicijskega trenerja Anžeta Mačka, ki skrbi tako za njegovo telesno pripravo kot tudi pripravo Gorana Dragića. Hkrati pa je od leta 2018 tudi kondicijski trener oziroma uradno trener za telesno pripravo v košarkarski reprezentanci Slovenije. Z reprezentanco je največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah, kjer se je reprezentanca uvrstila na četrto mesto. 

Luka in Anže sta tako zadnje veliko časa preživela v telovadnici, kar sta vsake toliko dokumentirala tudi na družbenih omrežjih. Veliko sta delala tudi z utežmi in tekaško pripravljenost krepila na atletski stezi. Zdaj pa se je njun del treninga očitno zaključil. "Del priprav je zaključenih, zdaj pa bo kmalu čas za državno reprezentanco," je Anže objavil na družbenem omrežju. Ob tem pa še nekaj fotografij Lukovega treninga. Objavo pa je na družbenem omrežju delil tudi Luka in s tem potrdil, da je konec z napornimi treningi in da je spet čas za sprostitev na morju.

Kdo je Anže Maček? 

Na spletni strani projekta 2A Sports LAB, katerega soustanovitelj je, so zapisali, da gre za strokovnjaka na področju kinezioterapije in kondicijske priprave. Specializiran je za vrnitev in ohranjanje telesne pripravljenosti vrhunskih športnikov po poškodbi. Nekdanji aktivni košarkar je svoje znanje tekom študija v Ljubljani obogatil z mnogimi pridobljenimi certifikati in se strokovno izpopolnjeval na področju športne diagnostike. Izkušnje za telesno pripravo športnikov in njihovo kinezioterapijo si je prva leta nabiral v Global Sports Clinic. Sodelovanje z Goranom Dragićem mu je ponudilo tudi prenos tujih strokovnih praks kluba Miami Heat, s katerim še danes dobro sodeluje.

prejšnji članek
Sanja Grohar drugič postala mamica
Svet slavnih
Sanja Grohar drugič postala mamica
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Vlasta uresničila obljubo
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Vlasta uresničila obljubo