nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Maze: Črnjani so utruijeni, fizično in psihično, a nasmejani

10. 8. 2023; 03.00
Avtor: K.M.
Tina Maze, Črna na Koroškem

Tina Maze, Črna na Koroškem, in delovni domačini. foto: Instagram

Z domače Črne na Koroškem se je oglasila Tina Maze, ki pomaga družini, prijateljem in sokrajanom.

Nekdanja vrhunska alpska smučarka Tina Maze je takoj, ko je bilo to mogoče, odšla z Gorice v svojo domačo Črno na Koroškem in pričela s pomočjo. Tako fizično na terenu, kot z deljenjem pozivov za pomoč in ureditev stanja. Tokrat se je na družbenem omrežju oglasila s fotografijami in posnetki, ki pretresajo. Hiša na robu struge, podrti mostovi, neprevozne ceste, a združeni domačini, ki že od petka skupaj delajo in skrbijo za to, da njihov domači kraj ostane čim bolj varen. 

Če želite pomagati gasilcem s Črne na Koroškem, lahko to naredite z nakazilom na TRR račun: SI56 0487 0000 3402 266.

"Včeraj sem pomagala svojcem, prijateljem, krajanom, ki so na tleh. Ne bo šlo čez noč, potrebna bodo leta sanacije, najbolj je pa nujno to, da se jih zaščiti pred vnovičnimi katastrofami in uredi struge, čimprej! Naj se da delo strokovnjakom za končno sanacijo strug in to ČIMPREJ!!! Birokracija nam ne sme vzeti dni pred naslednjo nevihto! Dela se morajo začeti izvajati takoj! Struge so prepolne materialov, mostovi so odrezali tri doline od Črne , ki je zdaj dostopna za intervencijska vozila, NUJNO je vzpostaviti povezavo z njimi in urediti vodovode," je med drugim zapisala Tina. 

K temu je še dodala, da so domačini fizični in psihično utrujeni, a da nasmehi z obrazov še niso izginili. "Nič lepšega ni bilo, kot videti neskočno hvaležnost gasilcem, vojakom , gorskim reševalcem, prostovoljcem, ki prihajajo v Črno pomagati povrniti sijaj naši vasi. Po nekaj dneh kraj že dobiva drugačno podobo! In toliko kot je slabega, toliko se vidi dobrega v teh trenutkih, in gre mi kar na jok! Hvala vsem! Skupaj zmoremo! Vsi pomagamo! Korak za korakom. Rada vas mam."

prejšnji članek
Mednarodni festival sodobne fotografije: Kranj Foto Fest
Kultura
Mednarodni festival sodobne fotografije: Kranj Foto Fest
naslednji članek
Univerzalna čistila, ki jih izdelate sami
Zdravje
Univerzalna čistila, ki jih izdelate sami