nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nostalgična Tina Maze obuja spomine

3. 1. 2024; 11.04
Avtor: K.M.
tina maze

Tina Maze foto: Marko Vavpotič

Konec januarja bo minilo 11 let odkar je Tina Maze osvojila 'zlato lisico'. Tina je tudi zadnja Slovenka, ki ji je to uspelo, pred njo pa so lisičko ujeli tudi Urška Hrovat in Mateja Svet.

Pred vrati je že jubilejna, 60. izvedba smučarskega spektakla Zlata lisica. Že pred sezono je bilo jasno, da bo prvi vikend v januarju letos potekal v Kranjski Gori, ki je tik pred koncem leta dobila zeleno luč za izvedbo letošnjih tekem veleslaloma in slaloma. Pred smučarskim vikendom se je na družbenih omrežjih svoje uspešne sezone spomnila tudi Tina Maze, ki je skupno zmago na zlati lisici osvojila leta 2013. 

"Bilo je leto 2013 , ko sem postala 'zlata lisička' to je punca, ki ji uspe zbrati največ točk v slalomu in veleslalomu skupaj. Poseben mejnik, ki v Sloveniji pomeni zelo veliko in ga je uspelo osvojiti pred menoj še Urški Hrovat in Mateji Svet. Kot bi bilo včeraj, se spomnim ene mojih najtežjih in najboljših tekem pred domačim občinstvom! Tej sliki na startu je sledilo zmagoslavno prepevanje naše himne, z vsemi navijači skupaj kot eno! Letos ob 60-letnici zlate lisice se pripravlja prav posebno doživetje, zato. Vabljeni," je na družbenem omrežju svoje spomine strnila Tina. 

Tina je takrat zmagala na drugi tekmi v slalomu, dan pred tem pa je osvojila drugo mesto na veleslalomu. Premagala jo je samo njena večna nasprotnica Lindsey Vonn. Leta 2016 je v veleslalomu drugo mesto kasneje osvojila tudi Ana Drev, Meta Hrovat pa je bila leta 2020 tretja v isti disciplini. Ne Ana in ne Meta nista osvojili končne skupne zmage. 

prejšnji članek
Ste videli, kaj je naredila hči Jožeta Potrebuješa?
Svet slavnih
Ste videli, kaj je naredila hči Jožeta Potrebuješa?
naslednji članek
Cecilija premika meje s sodobno pop balado Lažu te
Svet slavnih
Cecilija premika meje s sodobno pop balado Lažu te