nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slaba novica: Anže Lanišek že končal s sezono?

24. 1. 2024; 10.41
Avtor: K.M.
851409_293-profimedia-0745239041

Anže Lanišek se je poškodoval. foto: Profimedia

Anže Lanišek si je v torek na treningu poškodoval koleno in bo moral vsaj dva meseca počivati. Sezona v smučarskih skokih se 24. marca, čez točno dva meseca, konča v Planici.

Smučarska zvezda Slovenije je sporočila, da se je Anže Lanišek poškodoval na torkovem treningu v Planici. "Na treningu je pri doskoku Anže utrpel poškodbo desnega kolena. Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca," je pojasnil dr. Drobnič. Po poškodbi je Anže opravil vse potrebne preiskave pod budnim očesom reprezentančnega zdravnika, dr. Mateja Drobniča. 

Anže, kljub neugodni situaciji, ostaja optimističen: "Na včerajšnjem treningu sem si res poškodoval koleno, vendar se počutim dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno rehabilitacijo in načrtujem vrnitev na tekmovanja FIS svetovnega pokala še to sezono. Sem vesel, da poškodba ni bila hujša." Zveza je ob tem še sporočila, da bo na svetovno prvenstvu v poletih na Kulm kot peti član slovenske ekipe odpotoval Žiga Jelar.

prejšnji članek
Ali Alja res gradi še eno hišo?
Svet slavnih
Ali Alja res gradi še eno hišo?
naslednji članek
Luka Dončić: Z rojstvom hčerke se je začelo drugačno življenje
Svet slavnih
Luka Dončić: Z rojstvom hčerke se je začelo drugačno življenje