stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gregor Trebušak in Sanja Modrić v objemu nogometne mrzlice

28. 3. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
Gregor Trebušak, Sanja Modrić

Gregor Trebušak in Sanja Modrić foto: POP TV

V ponedeljek se je na POP TV odvil 1. del športne oddaje Vsi za naše!, ki poteka pod voditeljsko taktirko Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić. Kako blizu jima je nogomet? Morda boste presenečeni ….

Ob pričakovanju evropskega nogometnega spektakla, so na POP TV pričeli s predvajanjem zanimivih zgodb iz življenja nogometnih zvezdnikov. Ogledali si boste lahko 12 oddaj, no, prva je bila na sporedu minuli ponedeljek. Predstavitev zanimivosti, tekom katerih boste lahko nogometaše spoznali v povsem novi luči, poteka pod taktirko voditelja Gregorja Trebušaka in voditeljice Sanje Modrić, za katerima stojijo novinarske ekipe, ki so med lovom za zgodbami prečesale evropska mesta, spoznale domove in družine nogometašev …

Z voditeljema smo poklepetali o novi vlogi in nogometu …

Gregor, v vlogi voditelja športne oddaje vas nismo vajeni, kako se počutite v teh vodah?

Moj dan se vsako jutro začne tako, da pregledam vse športne rezultate. In ure preživim ob poslušanju Vala 202 in njihovih športnih prenosov. Ob tem sem bil tudi toliko časa urednik, pa seveda voditelj, da šport zame nikakor ni tuj. Je pa nekaj drugega biti "del" športne zgodbe Vsi za naše!. A če imaš ob sebi Sanjo Modrić in ekipo, je to povsem enostavna naloga. 

Pa vam je zasebno nogomet blizu?

Zelo. Bil sem na finalu SP v Braziliji, pa finalu EP v Parizu, na kar nekaj finalih Lige prvakov, sicer pa sem velik navijač Barcelone.

Sanja Modrić foto: pop tv

Sanja, bolj kot z nogometom, vas povezujemo s košarko. Če pa bi morali obuti športne copate in se podati na igrišče, za katero žogo bi se raje zapodili?

Moja največja ljubezen še vedno ostaja košarka, čeprav je bil nogomet eden prvih športov, ki sem jih še kot otrok začela spremljat. Ampak če bi sama obula športne copate, bi se v resnici najprej zapodila za odbojkarsko žogo.

Kdo izmed nogometašev je na vaju osebno naredil največji vtis in zakaj?

Gregor: No, ob vsej tej noriji nad Ronaldom lahko mirno rečem, da me pusti povsem hladnega. Zame sta bili legendi Zidane in Ronaldinho in seveda še vedno je Messi. Se pa navdušujem nad našim Šeškom in tudi Elšnikom. 

Sanja: Tudi jaz se ne navdušujem nad superzvezdniki, kot sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, osebno tudi nisem imela veliko stika z nogometaši, zato bi rekla, da so v zadnjem času name največji vtis naredili nekdanji slovenski reprezentanti, ki jih v tej sezoni gostimo v studiu lige prvakov – Mišo Brečko, Valter Birsa, Branko Ilić in Bojan Jokić, ki so se izkazali kot izjemno prijetni in duhoviti sogovorniki.

Gregor Trebušak foto: Ana Gregorič

Šport povezuje, združuje. Kakšen vpliv ima nogomet na povezovanje in čustveno stanje naroda?

Gregor: Izjemen. To je in bo čas, ko bomo vsi prijatelji, vsi kavč selektorji, vsi v pričakovanju tekme in jo vsi ure in ure po koncu analizirali. Lokali in trgi bodo polni, politika in njen trud da ločuje, bosta končno umaknjena v ozadje. 

Sanja: Sama sem imela čast, da iz »prve vrste« doživim, kakšen vpliv ima šport na čustveno stanje naroda, ko je slovenska košarkarska reprezentanca leta 2017 postala evropski prvak. Ker je nogomet vendarle šport številka ena na svetu, si lahko le predstavljam, kakšno bo vzdušje v Sloveniji, če se bo naša izbrana vrsta izkazala na Euru, kar si seveda vsi želimo in ji privoščimo.

Kako je potekalo navezovanje stikov z nogometaši in družinami? Se je bilo težko dogovoriti za intervjuje? Vas je pri tem kaj presenetilo?

Sanja: O tem bi več lahko povedala urednica oddaje Maja Kos, ki je pri tem, v sodelovanju z novinarji športnega uredništva in Nogometno zvezo Slovenije, opravila glavno delo. Sama je bila tudi najbolj optimistična, da nam bo uspelo prepričati nogometaše, da nam odprejo vrata svoje zasebnosti.

Se bosta udeležila prvenstva? Če da, ali bo udeležba potekala v okviru službe ali zasebno? 

Gregor: Sam sem ostal brez vstopnic. Tako da bom tekme gledal s prijatelji.

Sanja: Ne, takrat imam druge službene obveznosti, bom pa vsekakor navijala za slovenske nogometaše pred televizijskim zaslonom.

prejšnji članek
Kaj v predsedniški palači počne dr. Musar?
Svet slavnih
Kaj v predsedniški palači počne dr. Musar?
naslednji članek
Peter Prevc: drugi so vedno bolj verjeli vame kot jaz sam
Svet slavnih
Peter Prevc: drugi so vedno bolj verjeli vame kot jaz sam