sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Zabava
 

Kdo bo na elitno večerjo pripeljal večjega butlja?

16. 10. 2023; 10.49
Avtor: N.S.
Večerja bedakov

Zasedba nove Špasove huronske komedije Večerja bedakov. foto: Marko Delbello Ocepek

Kaj se zgodi, ko na večerjo povabijo bedaka svetovne klase? To bodo v novi komediji odgovorili znani igralci s priljubljenim Jernejem Kogovškom na čelu.

Po svetovno znani komediji, ki je bila prvič uprizorjena leta 1993 in je doživela velik uspeh, so posneli kar dva filma, Slovencem najbolj poznan je Butec na večerji (Dinner for Schmucks), v katerem blestita ameriška igralca Steve Carell in Paul Rudd. In prav tako, kot je zabaven film, bo zabavna tudi nova predstava Špas teatra, huronska komedija Večerja bedakov, v kateri nastopajo zvezdniški igralci Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Robert Korošec, Maja Martina Merljak in Gregor Podričnik.

Jernej Kogovšek in Primož Vrhovec foto: Marko Delbello Ocepek

V glavni vlogi butlja navdušuje priljubljen igralec Jernej Kogovšek, ki je gledalce med drugim nasmejal že v serijah Dragi sosedje in Ja, Chef! ter v špasovi komediji Avdicija. Jernejevi soigralci so si enotni, da je on zares briljanten 'butelj'. "Jaz sem ta glavni bedak v predstavi. Če me vprašate, ali sem jaz našel predstavo ali je ona mene, bi rekel, da je predstava k meni pristopila, sam pa sem jo sprejel odprtih rok, tako da je bilo vzajemno. Priznam pa, da sem najprej mislil, da bo veliko lažje odigrati to vlogo bedaka, pa ni bilo tako enostavno," je v smehu povedal Jernej, ki je mojster karakternih vlog. 

Bojan Emeršič foto: m24

»Z ekipo smo ustvarili res noro zabavno predstavo Večerja bedakov. Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do huronskega smeha. Komedija o tem, kako elita med seboj tekmuje, kdo bo na večerjo pripeljal večjega butlja, in se ob tem blazno zabava, dokler ne pride do preobrata,« je pred petkovo premiero povedal režiser predstave Bojan Emeršič, ki je sicer večkrat nagrajeni igralec in mojster komedije. 

prejšnji članek
Horoskop za torek, 17. oktobra
Astro
Horoskop za torek, 17. oktobra
naslednji članek
Eden izmed najboljših atletov zaradi dopinga suspendiran za 10 let
Novice
Eden izmed najboljših atletov zaradi dopinga suspendiran za 10 let