zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dieta za zanositev

6. 11. 2016; 07.00
Avtor: A.K.
Sladoled

foto: Profimedia

US News and World Report je za eno izmed najbolj zdravih diet razglasil dieto za zanositev. Raziskovali so 38 najpopularnejših diet in izbrali najboljše. Najboljše pa niso izbrane le po največji izgubi kilogramov, temveč po najbolj zdravih učinkih poleg hujšanja.

Kot vemo, je vse več (predvsem) žensk, ki imajo težave pri zanositvi. Od policističnih jajčnikov, do »lenih« jajčnikov, hormonskih neravnovesij, nerednega perila in še in še bi lahko naštevali. Vemo pa tudi, da prehrana in zdrav način življenja odlično vpliva na ta stanja, morda bi lahko celo rekli, da v veliki meri lahko pripomore že le pravilna prehrana.

Vendar pa ta dieta ni omejena le na ženske, ki želijo zanositi. Dieta je nastala, saj se smatra, da s prilagoditvijo prehrane, regulacijo teže in povečano telesno aktivnostjo, se uredi tudi ovulacija. Nastala je na temelju raziskovanja iz leta 1976, ki je vključevalo 238 000 medicinski sester, pokazalo pa je, da ženske, ki uživajo dobre maščobe, polnozrnate izdelke in rastlinske beljakovine, imajo bolj zdrava jajčeca in redno ovulacijo.

Priporoča se tudi ovsena kaša, sladoled in polnomastni jogurt, saj je takšna prehrana polna antioksidantov, vitaminov in mineralov.

prejšnji članek
Puder nas postara
Moda&Lepota
Puder nas postara
naslednji članek
Kokosovo olje – univerzalno za vaše telo
Moda&Lepota
Kokosovo olje – univerzalno za vaše telo