zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Super kombinacije

9. 8. 2016; 09.30
Avtor: K.Š./Fatalna
avokado paradižnik
Gotovo še niste slišali za te kombinacije! Preizkusite jih, saj so res izvrstne!

Avokado + paradižnik

Uživajte ju skupaj! Kako? Kot omako gvakamole (avokado, svež paradižnik, čebula, limonin sok in čili.). Zakaj? Paradižnik vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale v sledeh (predvsem kalcij, magnezij in železo), rdečo barvo pa mu daje likopen, ki je znan kot mogočni antioksidant. Po drugi strani je avokado poln zdravih maščob, ki pomagajo vse prej našteto razpršiti po vsem telesu. Kombinacijo si lahko privoščite tudi v solati ali sendviču.

Cimet + med

Čeprav ta kombinacija ne obljublja čudežnih rezultatov, pa lahko ob pravilnih prehranskih navadah pospeši proces hujšanja. Med vsebuje antioksidante in encime, ki pozitivno delujejo na zdravje, cimet pa pospešuje delovanje presnove in uravnava raven holesterola. Zmešajte pol žličke cimeta v skodelico vroče vode. Pustite, da se ohladi, in dodajte žličko medu. Mešanico popijte takoj, ko vstanete, in vsaj pol ure počakajte z zajtrkom. Med in cimet bosta poživila prebavni sistem, pospešila delovanje presnove in pomagala pri ohranjanju stabilne ravni sladkorja ves dan.

Limona + listnati ohrovt

Skodelica listnatega ohrovta nam da več kot polno dnevno vrednost vitaminov K in A ter več kot polovico potrebne količine vitamina C in mangana. Bogat je s folatom, kalcijem in kalijem, obenem pa tudi odličen vir vlaknin, antioksidantov in beljakovin. Ko mu dodate še limonin sok, bo to v vašem telesu povzročilo kemično reakcijo, ki bo pripomogla k temu, da ne boste več čutili utrujenih mišic. Listnati ohrovt lahko zamenjate tudi s špinačo ali blitvo.

Jogurt + mandlji

V maščobi topni vitamini A, D in E se aktivirajo in absorbirajo, samo če jih jemo z zdravimi maščobami, ki jih vsebujejo tudi mandlji. In ker je jogurt odličen vir vitamina D, vanj naslednjič vrzite še pest mandljev. S tem boste pripomogli k temu, da bodo vaše kosti (dovolj) močne.

Maline + temna čokolada

Morda nenavadna kombinacija, pa niti ni. Maline in temna čokolada gredo zelo dobro skupaj zato, ker oboji vsebujejo flavonoide, ki v medsebojni kombinaciji izboljšajo zdravje srca in ožilja. Če vam maline ne teknejo, jih lahko zamenjate s 'klasičnimi' jabolki. A pozor, s čokolado seveda ne gre pretiravati!

prejšnji članek
Ne jejte belega kruha!
Zdravje
Ne jejte belega kruha!
naslednji članek
Mariah Carey – kaj takšnega ne obstaja niti v naših resničnostnih šovih!
Resničnostni šovi
Mariah Carey – kaj takšnega ne obstaja niti v naših resničnostnih šovih!