pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Znižajte krvni tlak brez zdravil

19. 4. 2016; 08.45
Avtor: A.P.
blood-pressure-1006791_1920
Že veste, da lahko znižate svoj pritisk popolnoma po naravni poti?

Čeprav obstajajo zdravila, ki znižujejo krvni tlak, lahko te povzročijo krče v nogah ali glavobole. Pomembno je, da se zavedate, da ga lahko znižate tudi po naravni poti.

Hodite hitro. Občutljivi bolniki, kateri hoja je bila živahna, so uspeli znižati svoj krvni tlak za kar 6 mmHG. Telovadba pomaga srcu, da bolj učinkovito koristi kisik in posledično lažje črpa kri. Poskusite telovaditi vsaj 30 minut na dan.

Globoko dihajte. Počasno in globoko dihanje ter meditacija znižujejo nivo hormona stresa, kar okrepi delovanje encima renina, ki vpliva nivo krvnega tlaka. Taktiko globokega dihanja bi morali uporabiti vsak dan, vsaj 5 minut na dan, saj je tako izognite napetosti.

Jejte krompir. Krompir vsebuje veliko kalija, zato je pomemben pri zniževanju krvnega tlaka. Na dan bi morali vnesti v svoje telo vsaj 3000 mg kalija. Poleg krompirja, je bogat s kalijem tudi paradižnik, banane in grah.

Zmanjšajte vnos soli. Zmanjšana uporaba soli že po 4 tednih pokaže rezultate, ki močno znižajo krvni pritisk. To je ena od stvari, ki jih lahko takoj spremenite, kar bo pozitivno vplivalo na vaše zdravje.

Jejte temno čokolado. Temna čokolada vsebuje flavonoide, zaradi katerih so žile bolj elastične, prav tako pa znižujejo tudi krvni tlak.

prejšnji članek
William in Kate? Ne, to je najveličastnejša poroka vseh časov!
Svet slavnih
William in Kate? Ne, to je najveličastnejša poroka vseh časov!
naslednji članek
Bo najbolj znan zvezdniški par razpadel?
Svet slavnih
Bo najbolj znan zvezdniški par razpadel?