franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zasmehovanje jo ni prizadelo, dokler ji zdravnik ni napovedal smrti

4. 5. 2017; 01.00
Avtor: K.M.
profimedia-0330909654

Michele je leta 2010 tehtala kar 160 kilogramov. foto: Profimedia

Leta 2010 so ji napovedali, da bo umrla, danes je popolnoma neprepoznavna.

Michele Elbertson je danes stara 30 let, ukvarja se s fitnesom, je osebna trenerka in je inštruktorica zumbe. Leta 2010 pa je pojedla toliko, da bi s tem lahko nahranila vsaj štiri člansko družino, ni telovadila, tehtala pa je približno 160 kilogramov. Zaradi prekomerne teže si je na kar treh mestih zlomila nogo, že zaradi preproste hoje je izgubljala dah. Takrat so ji zdravniki napovedali, da ne bo doživela niti svojega 27. rojstnega dne. Danes je popolnoma neprepoznavna. 

Šele napoved smrti jo je streznila. foto: Profimedia

Takrat je učila učence 4. razreda, ki so jo opisovali z besedami ''naša debela učiteljica''. Kljub temu, da niso bili škodoželjni, je bila zdravniška ocena in njihove besede dosti velik opomnik, da je spremenila svoj način življenja. Skrbno je pripravljala svoje obroke, pričela je migati in kratke sprehode postopoma spreminjala v tek. Ravno to pa je bilo pri njeni preobrazbi najbolj pomembno. Postala je tekačica. Danes je pretekla že več kot 30 maratonov, še več pol maratonov in en ultra maraton. Postala pa je zelo aktivna tudi v telovadnici in posledično svojo kariero učiteljice spremenila v kariero osebne trenerke. 

Danes je videti tako. foto: Profimedia

Kaj jo še vedno motivira? ''Velikokrat pogledam svoje stare fotografije in primerjavo z svojo sedanjo podobo. To je moja motivacija, nikoli več ne želim takšnega videza,'' je izdala Michele. K vsemu skupaj pa je dodala, da je na svoji poti poleg novega življenja dobila še številne nove prijatelje, ki si jih prej ni niti zamišljala. Sama pa ima zdaj tudi sporočilo za vse, ki iščete nov način življenja, ali pa želite izgubiti zgolj kak kilogram. ''Zapomnite si, da gresta vadba in zdrav način življenja z roko v roki. Ne morete pričakovati rezultatov, če telovadite in ob tem še vedno jeste slabo,'' svojo zgodbo zaključuje ženska, ki si ni zgolj spremenila življenja, ampak si ga je tudi vrnila.

Preberite še: Pričenja se tekaška sezona. Kako do boljših rezultatov?

A post shared by Michele (@fitgirl_nanny) on

A post shared by Michele (@fitgirl_nanny) on

A post shared by Michele (@fitgirl_nanny) on

A post shared by Michele (@fitgirl_nanny) on

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Se vam obeta dodatni zaslužek?
Horoskop
Tedenski horoskop: Se vam obeta dodatni zaslužek?
naslednji članek
Otroci so sprejeli njegovo Mojco
Svet slavnih
Otroci so sprejeli njegovo Mojco