Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Strokovnjaki svetujejo: Ženske, slecite modrček takoj, ko pridete domov!

10. 5. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
nedrcek

Strokovnjaki svetujejo, da po prihodu domov slečete nedrček. foto: Profimedia.

Iskreno, koliko ur na dan nosite nedrček?

Mnoge ženske nosijo nedrček tekom celega dneva, nekatere pa tudi tekom noči. Strokovnjaki toplo priporočajo čim krajšo uporabo, saj naj bi več urno nošenje nedrčka slabo vplivalo na naše zdravje. Še najbolje bi bilo, če bi nošenje omenjenega spodnjega perila povsem opustili.

Zakaj?

Ker nedrček ustvarja pritisk na limfne žile, kar lahko vodi do kopičenja toksinov. Pritisk na limfni obtok naj bi namreč preprečeval naravno odtekanje kancerogenih odpadkov iz prsi.   Poleg tega pa se v prsnem tkivu zmanjša pretok kisika, kar lahko povzroča bolečine in ustvarja pogoje za razvoj zdravstvenih težav.

Kako si lahko pomagamo?

Vsekakor je priporočljivo, da dojkam ob koncu dneva privoščite nežno masažo, s katero boste spodbudili limfni obtok. Slednje bo ugodno za vaše zdravje, saj masaža vpliva na ujete toksine v našem telesu.

Nedrček ne preprečuje povešenosti prsi

Znanstvenik, raziskovalec in profesor Jean-Denis Rouillon iz francoske Unoverze Besançon je testiral uporabo nedrčka na 330 ženskah in dognal, da slednji ne uresničuje obljub svojega namena. Ženske namreč nosijo nedrček zato, ker naj bi slednji podpiral dojke in preprečeval njihovo povešenost. Prvi del namena zagotovo drži, ženskam z velikimi prsmi bo podpora olajšala vsakdanje življenje, tezo drugega dela pa profesor jasno zavrača, saj modrček ne zagotavlja, da se dojke ne bodo sčasoma povesile in izgubile obliko.

Pravzaprav ravno nasprotno! Tiste ženske, ki pogosto (ves čas) nosijo podporni nedrček, imajo manj dejavne mišice, ki podpirajo prsi. Zaradi slednjega postanejo ohlapne, kar sčasoma vodi do pretirane povešenosti dojk, je prepričan profesor Rouullon.



prejšnji članek
Hujšate? Ste lačni? Tole popolnoma neredilno živilo vas bo takoj nasitilo!
Zdravje
Hujšate? Ste lačni? Tole popolnoma neredilno živilo vas bo takoj nasitilo!
naslednji članek
Domen Valič se je od nje za vedno poslovil
Svet slavnih
Domen Valič se je od nje za vedno poslovil