stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Jeste veliko kruha in testenin? Privoščite si ribezovo čistilno kuro!

14. 6. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
ribez1

Ribez lahko spodbudi prebavo v samo 90 minutah. foto: revija Zarja

Je vaš jedilnik bogat s kruhom, krompirjem in testeninami? Privoščite si čistilno kuro z rdečim ribezom …

Vsakodnevno uživanje hrane bogate s škrobom spodbuja rast škodljivih bakterij v črevesju. Če se torej na vašem krožniku denimo dnevno znajdejo kruh, pecivo, testenine, krompir in riž, si lahko ravno v prvih poletnih dneh privoščite ribezovo čistilno kuro za razstrupljanje telesa. Rdeče ribezove jagode namreč ugodno vplivajo na prebavo, ponašajo se z izjemnim učinkom čiščenja telesa, onemogočajo pa tudi razvoj škodljivih bakterij v črevesju, katerih rast spodbuja uživanje hrane bogate s škrobom in beljakovinami.

Jeste veliko ogljikovih hidratov? foto: Profimedia

Rdeči ribez vsebuje visoko koncentracijo vitamina C, ki skozi črevesno sluznico hitro prodre v kri, po slednji pa potuje do telesnih celic, ki imajo nenehno potrebo po tej biološko aktivni snovi. Ribez ima na presnovo izjemno poživljajoče in spodbujajoče delovanje. Prebavo lahko denimo spodbudi v samo 90 minutah. Rdeče jagode namreč vsebujejo karotine, iz katerih v presnovi nastane vitamin A, ki krepi imunski sistem, varuje sluznico in pospešuje presnovo.  Ribez je prav tako znan kot naravni diuretik, ki spodbuja izločanje seča, poleg tega, da spodbuja razstrupljanje telesa, pa povečuje tudi njegovo odpornost.

Rdeči ribez bo odvajalno vplival na vaše telo ne glede na to ali boste zobali sveže jagode ali pa si boste iz njih pripravili smoothie ali vitaminski sok. Vsebuje namreč visok delež vlaknin, ki prav tako spodbujajo delovanje črevesja in na povsem naraven način pospešujejo prebavo.

Ali ste vedeli, da je droben rdeč sadež naravna eksplozivna vitaminska kroglica? Preberite si, kaj se zgodi, če pojeste 40 ribezovih jagod na dan …


Poleg vitamina C, se rdeči ribez ponaša tudi z vitaminom A, vitaminoma B3 in B5, kalijem, veliko količino kalcija in železa ter mineralov magnezija in mangana.

Poleg vitamina C, se rdeči ribez ponaša tudi z vitaminom A, vitaminoma B3 in B5, kalijem, veliko količino kalcija in železa ter mineralov magnezija in mangana. foto: Pexels

prejšnji članek
Izpadajo ji zobje! Kaj se dogaja z znano igralko?
Svet slavnih
Izpadajo ji zobje! Kaj se dogaja z znano igralko?
naslednji članek
Splet cvili od smeha: Taraaa, to je peneča korejska maska za obraz!
Moda&Lepota
Splet cvili od smeha: Taraaa, to je peneča korejska maska za obraz!