zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik, ki preprečuje rosenje potapljaških očal

7. 7. 2021; 02.00
Avtor: V. M.
Očala za potapljanje

S pomočjo preprostega trika se vam očala ne bodo več rosila. foto: Profimedia

Se na morju potapljate? Toda na moč nadležno je, ko se pričnejo potapljaška očala rositi. Za vas imamo preizkušen trik potapljačev, ki vam bo odlično služil.

Tisti, ki nosite očala z dioptrijo, zagotovo veste, kako neprijetno je, ko se leče orosijo. Slednje se pripeti zlasti v zimskem času, oziroma ob prehodu iz hladnega v topel prostor. Vzrok za pojav so temperaturne razlike, ki nastanejo tudi med potapljanjem. Voda je namreč hladna, notranjost očal pa napolni toplejši zrak iz nosnic, kar povzroči rošenje. Morda ste že opazili, da pri potapljanju v bazenu s toplo vodo teh težav nimate. Zdaj veste, zakaj je temu tako.

Preizkušen trik potapljačev

Da bi lahko dlje časa uživali v neoviranem pogledu na podvodni svet, si pred potopom vzemite čas za sledeči postopek. Leča očal premažite s tankim slojem zobne paste, nato pa pustite delovati od 10-15 minut. Očala nato sperite z obilico vode in jih obrišite z mehkejšo krpo. Pri izbiri paste pazite, da ne posežete po tisti, ki vsebuje trde delce, saj lahko med razmazom poškodujete površino leč.

Pa so nam potapljači zaupali še en trik, ki se vam bo nemara zdel neokusen, a je po njihovih besedah zelo učinkovit. Pravzaprav tako zelo, da se ga poslužujejo najpogosteje. Potapljači namreč leča očal premažejo s slino, malce podrgnejo in sperejo z vodo. Kot pravijo, je trik najbolj učinkovit, ker deluje krajši čas, pa ga večkrat ponovijo.



prejšnji članek
Melona za zaščito pred soncem
Zdravje
Melona za zaščito pred soncem
naslednji članek
Scarlett Johansson skrivala nosečnost
Svet slavnih
Scarlett Johansson skrivala nosečnost
#obraziavenija
obraziavenija