nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Oljčno olje topi maščobe

3. 9. 2017; 01.00
Avtor: I. J.
Oljčno olje topi maščobe
Z oljem nad maščobe je mediteranski recept za vitkost, ki ga velja posnemati.

 Oljčno olje je resnično pravi biser. Ne le, da je izjemno zdravo, z njegovo pomočjo se uspešno topijo tudi v telesu nakopičene maščobe. Z oljem nad maščobe je mediteranski recept za vitkost, ki ga velja posnemati in vam ga ponujamo v obliki slastne petdnevne diete in recepti z manj kot 360 kalorijami. Vsak dan boste dobro jedli, tehtnica pa bo kljub temu pokazala pol kilograma manj.

Topilo maščob

    Da bi shujšali in ostali vitki, se ne smemo popolnoma odreči maščobam. Ravno nasprotno. Če pri sestavi jedilnika izbiramo prave maščobe, kot je oljčno olje, nam to celo pomaga hujšati. Z njegovo pomočjo se nam ni treba bati napadov lakote, saj uspešno kroti vzpone in padce krvnega sladkorja, s svojimi petdesetimi koristnimi snovmi in encimi pa celo pospeši razgradnjo telesnih maščob. Znižuje raven slabega holesterola v krvi in krepi ožilje. Je odličen antioksidant in zelo uspešen v boju s prostimi radikali. Zato pomaga, da se procesi staranja in bolezni, ki jih prinaša staranje, upočasnijo in omejijo. Odličen je za sladkorne bolnike in za ljudi, ki imajo težave z želodcem in s prebavnim traktom.

Katero olje je najboljše?

   Pri nakupu oljčnega olja je dobro, da ne varčujete, saj so najboljše vrste najdražje. Pomembno je, da je olje naravno hladno stisnjeno (ekstra deviško). Njegova barva je svetlo zelena in ima blag okus. Shranjujte ga v temnih steklenicah, v hladnem in temnem prostoru. Uporabljate ga lahko celo pri pečenju, cvrtju, dušenju in seveda za pripravo hladnih jedi. 

prejšnji članek
Ne pozabimo dihati!
Zdravje
Ne pozabimo dihati!
naslednji članek
Kako se rešiti komarjev
Zdravje
Kako se rešiti komarjev