zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Rešitev za vse, ki se vedno počutite utrujene

8. 12. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
utrujenost

Kronična utrujenost je lahko tudi zelo nevarna. foto: Profimedia

Za utrujenost je krivih več dejavnikov. Vseeno pa lahko z vsakodnevnimi navadami vsaj malo zmanjšate ta občutek, ki upravlja z vašim življenjem.

Se tudi vi trudite, da dan preživite, brez da bi dobesedno zaspali v stoje? Ali vaše telo zahteva dodaten počitek? Kaj lahko naredite, da si pomagate pri tem, da bi se počutili bolj polni energije in da bi lažje na pozitiven način preživeli vaš dan? 

Preizkusite jogo, saj se lahko z njo odlično spopadete z utrujenostjo, ki jo povzročajo depresija, tesnoba in kronična bolečina. Seveda ni zgolj za tiste z zdravstvenimi težavami. Joga vsakemu predstavlja nek način olajšanja, to pa dobro vpliva na telo in duha. 

Če pred spanjem popijete kozarec toplega mleka, le-to blagodejno vpliva na vaš spanec. Znanstveniki še niso dokazali, zakaj do tega pride, so pa teorijo vseeno potrdili s številnimi raziskavami. Če niste občutljivi na laktozo, potem je to odlična metoda, ki pomaga. 

Ljudje pa so velikokrat utrujeni tudi zaradi napačne prehrane. V telo morate vnesti več beljakovin in vlaknin, izločite pa ogljikove hidrate. Dan pa vedno začnite z zajtrkom in se ob tem potrudite, da boste čez dan v telo enakomerno vnašali obroke. 

Če ste utrujeni, je rešitev tudi zelo preprosta. Pojdite spat. 20 ali 30 minutni spanec lahko za vaše telo naredi ogromno. Ko se boste zbudili, pa boste kar prekipevali od energije. 

prejšnji članek
Rok 'The Preacher' sam sebi pravi okostjak
Svet slavnih
Rok 'The Preacher' sam sebi pravi okostjak
naslednji članek
Tedenski horoskop: Trud se bo končno obrestoval
Horoskop
Tedenski horoskop: Trud se bo končno obrestoval