901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako popiti dovolj vode in poskrbeti za super počutje?

28. 6. 2018; 02.00
Avtor: K.M.
kozarec, vode, ženska

Mlačna voda na tešče prinaša mnogo koristnega. foto: Profimedia

Se vam zdi, da včasih nimate koncentracije za delo? Imate konec dneva glavobol in ne veste, kaj bi lahko bil vzrok zanj? Je vaša koža suha in bleda?

Največkrat je odgovor na vse te težave enostavno, da pijete premalo vode. Ni pomembno samo koliko, temveč predvsem kako pogosto pijete vodo tekom dneva. Zadostovalo bo že nekaj požirkov vsakih 30 min.

Zanimivo je, koliko ljudi se še vedno ne zaveda kako pomembno je pitje vode.

Telo nas ves čas opozarja na spremembe, istočasno pa bi vas presenetilo, kako dolgo je lahko "tiho" in potrpežljivo čaka na "boljše čase". Medtem pa izgubo že 2 % telesnih tekočin lahko občutimo kot izčrpanost in nelagodje.

Ko zaznate žejo, je ponavadi že prepozno. Vaše telo je že delno dehidrirano, zato je pomembno, da pijete redno tekom dneva in ne šele, ko začutite žejo.

foto: Promocijski material

5 trikov za lažjo hidracijo

1. Spremenite okus vode
Morda ne marate okusa navadne vode ali pa ti samo nekaj manjka. Okus vode lahko zelo enostavno obogatite. Ma primer s svežo kumaro, limono ali nekaj koščki najljubšega zmrznjenega sadja.

2. Preverite temperaturo


Temperatura vode lahko vpliva na željo po pitju. Poskrbite, da imate vedno na voljo vodo primerne temperature glede spremembe ozračja in okolja. Tako bo vsak požirek vode veliko bolj prijal.

3. Izračunajte svoj idealen dnevni vnos tekočine in nastavite opomnike 
Ne pozabite, ni pomembno le koliko vode spijete v dnevu, ampak tudi, kako pogosto! Popolnoma normalno je, da ob vseh dnevnih opravilih pozabite na pitje. Tehnologijo razvijamo zato, da nam je v pomoč - pomagaj si z aplikacijami, ki opominjajo na pitje vode.

4. Stekleničko imejte vedno ob sebi
Najlažje je, če imate stekleničko vode vedno pri roki - v torbici, na pisalni mizi, v telovadnici … vsakič, ko jo boste zagledali, se boste spomnili popiti požirek.

5. Izberite jo v svojem slogu
Na tržišču obstaja ogromna izbira stekleničk za večkratno uporabo. Razlikujejo se po materialih, dizajnu in funkcionalnosti. Pomembno je, da izberete tako, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu.

foto: Promocijski material

Pred nekaj dnevi je na trg vstopila nova EQUA – pametna steklenička za vodo. S pomočjo tehnologije in pametne lučke te opozarja kdaj je čas za vnos vode v tvoje telo in tako poskrbi, da ne boste nikoli več žejni. Povezana je z aplikacijo na telefonu, ki izračuna vaš optimalen vnos tekočine, ki ga potrebujete glede na svoj življenjski slog, poleg tega pa še meri koliko vode ste že popili v dnevu.

Steklenička ni le pametna, ampak tudi oblikovno dovršena. Njene minimalistične linije, barvne kombinacije in detajl pravega marmorja na pokrovčku zadovoljijo še tako prefinjeno oko. Narejena je iz okolju prijaznih materialov, dvojna stena iz nerjavečega jekla pa poskrbi, da voda v steklenički ostane hladna do 24 ur in vroča do 12 ur.

prejšnji članek
Voda - prava izbira za vse dogodivščine
Zdravje
Voda - prava izbira za vse dogodivščine
naslednji članek
Trik za lažji nanos eyelinerja
Moda&Lepota
Trik za lažji nanos eyelinerja
#obraziavenija
obraziavenija