zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj podariti bližnjim za praznike? Darila lahko naredite sami!

5. 12. 2016; 04.53
Avtor: A.K.
Darilo, naredite sami, piškoti, miklavž, božič

foto: Profimedia

Vsako leto nas cel december skrbi, kaj bomo kupili bližnjim za darilo za vse te praznike, ki si hitro sledijo.

Poleg vseh idej, kaj bomo kupili partnerju, moramo najti še ideje daril za starše, otroke, taste in tašče ter bližnje prijatelje. Tokrat smo se odločili, da vam malce pomagamo in postrežemo z idejami, kaj lahko kupite moškemu, kaj ženski, za vas pa smo izbrali še nekaj idej za doma izdelana darila, ki bodo zagotovo všeč vsakemu obdarjencu. Danes nosi Miklavž in ta naj letos prinese uporabna in simpatična darila, ki nas ne bodo spravila v hude stroške.

Kaj podariti ženski?

To velja tako za partnerko, kot za mamo, taščo in prijateljico.


Letos jim lahko podarite domačo kopalno sol za sprostitev, ki bo zagotovo navdušila vsako žensko. Zanjo potrebujete le širok steklen kozarec s pokrovom, skodelico grobo mlete soli, žličko oljčnega olja, nekaj kapljiv sivkinega eteričnega olja in posušeno sivko. Vse sestavine zmešajte in napolnite kozarec, tega zaprite, nato ga pokrijte z bombažno tkanino, le to s trakcem zavežite okoli pokrova in dodajte še kartonček z opisom. Izberete si lahko tudi druga eterična olja.

Lahko ji izdelate nakit. Po youtube kanalu malce pobrskajte za idejami, kmalu bo idej toliko, da si jih boste težko izbrali.

Posebni kuponi le zanjo. Ta ideja je morda malce bolj primerna za partnerko, saj je sestavljena iz vsaj 10 kuponov, ki jih lahko vnovči le enkrat. Tukaj lahko vaši domišljiji prepustite proste roke, če pa ste brez ideje, pa si lahko pomagate tako. 1. kupon naj nosi ime: pospravljanje kuhinje (kopalnice, stanovanja), 2. kupon naj nosi ime: romantična večerja, 3. kupon naj nosi ime: masaža stopal, itd.


Izdelate lahko tudi kremo za roke. Vlažilne kreme uporabljajo skoraj vse ženske v tem letnem času, saj blagodejno vplivajo na suhost rok. Vse kar potrebujete je 60 gramov medu, 120 gramov lanolina in 60 gramov mandljevega olja. Seveda lahko sestavine zamenjate s čim, kar ima žena, mama ali prijateljica najraje. V vroči vodni kopeli utekočinite med in mu vmešajte lanolin. Ko se ohladi, dodajte še mandljevo olje. Vse skupaj preložite v lepo posodico.

Še posebna ideja za taščo, naredite ji tekoč pralni prašek. Potrebujete le marseillsko milo, sodo bikarbono in kis. Milo vrzite v vrelo vodo, dodajte kis in sodo bikarbono. Tekočino prelijte v večjo in lepo posodo ter pustite, da se ohladi in strdi. Tašča bo navdušena!

Kaj podariti moškemu?


Nabrani domači čaji. Če ste poleti navdušeno nabirali zelišča, lahko zdaj pripravite unikatne mešanice, ki jih nato shranite v majhne čajne vrečke. Če svojih čajen nimate, si lahko pomagate s čajnicami, kjer imajo široko ponudbo različnih čajev, ki so tudi čudovito zapakirani.

Tako lahko domače dobrote zapakirate v škatlo. foto: Profimedia

Tastu lahko podarite domače dobrote. Izberite si vaš najljubši recept piškotov, piškotke izdelajte, jih stresite v ljubke škatlice in jih podarite vašemu tastu. Če ste letos kuhali marmelado, lahko kozarec okrasite in ga podarite kot darilo za miklavža.

Nekateri še posebej cenijo ročne izdelke. Če ste spretni z vašimi rokami, če znate šivati, plesti ali kvačkati, lahko izdelate simpatične šale in kape, kapi pa lahko pritrdite tudi kakšen cofek, ti so letos zelo popularni, kupite pa jih lahko že v vsaki drugi trgovini.


Kupite nogavice in spodnjice. Moški so vedno veseli spodnjega perila, tako kot nogavic, saj jih vsakomur primanjkuje. Izberite kakšne posebne, ki vas spomnijo nanje in jih podarite vašemu partnerju. Če radi zapravljate, zraven lahko dodate še kako lepo pisano pižamo.

Lahko jim podarite tudi domačo mešanico vroče čokolade, kuhanega vina ali kakšnih posebnih domačih izdelkov, ki se lahko izkažejo kot odlična darila. 

prejšnji članek
Slavna hčerka gola promovira revijo Love
Svet slavnih
Slavna hčerka gola promovira revijo Love
naslednji članek
Miti o oralnem seksu, ki jih morate pozabiti
Zdravje
Miti o oralnem seksu, ki jih morate pozabiti