franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: Sama želi vse, drugim ne bi namenila nič!

29. 11. 2017; 02.00
Avtor: J. K.
Rojstni dan

Marijana pravi, da se svakinja vede kot kraljica, ki bo sprejela poklone od svojih podanikov. foto: Profimedia

Pisala nam je bralka Marijana, ki jo zelo jezi odnos svakinje do rojstno dnevnih praznovanj. Ko namreč praznuje ona, ta pomemben dan že mesece obeša na veliki zvon, ko praznujejo drugi, ji je težko seči v roko in izreči voščilo.

''Pišem vam zaradi svakinje. Res ne vem, kaj se dogaja v njeni glavi, zato me zanima, če ima še kdo izmed vaših bralcev podoben primer. Zakaj torej gre … Ko se bliža njen rojstni dan, o tem govori že mesece prej. Dobro, lahko bi razumela na ta način, da se pač veseli, ampak ona resnično kar naprej govori o tem. Glasno razglablja, kaj bo dobila od koga, pri čemer občutno pretirava. Vede se kot kraljica, ki bo sprejela poklone od svojih podanikov. Pa me tudi to ne bi tako zelo motilo, če ne bi obrnila plošče, ko praznujemo drugi. Takrat se vede, kot da ne obstajamo. Od drugih pričakuje vse, sama pa še roko težko stisne in izusti vse najboljše. Osebne praznike drugih tako še najraje ignorira ali se kako drugače izogne. To se mi zdi zelo grdo. Saj ne, da bi želela imeti neiskreno osebo ob sebi na ta dan, sploh ne, le neprijetno mi je, zato bi jo rada postavila na realna tla. Da se vsaj nekoliko zamisli. Da spregleda, da je krivična in da se ne vede lepo. Tako sem se odločila, da se ne bom več tako trudila zanjo, saj tega res ne ceni in nas ne spoštuje. Odločila sem se za neko simbolično darilo, pravzaprav z globljim pomenom, precej drugačno od materialnih daril, ki jih pričakuje. Pa včeraj doživim šok. Nam je poslala na mail linke do torbic in nakita s pripisom, da se že zelo veseli njenega praznovanja. Mislim, halo. Dajte, iskreno mi povejte: 1. ali imate kakšen podoben primer pri vas doma in 2. kako bi tole v mojem primeru rešili. Hvala vsem za čas. Lp, Marijana.''

Dragi bralci, kakšno pa je torej vaše mnenje o Marijanini situaciji? Prijazno sporočilo, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko zapišete v komentarju.

Imate dovolj negativnega ogovarjanja?

Imate dovolj negativnega ogovarjanja? foto: Pexels

prejšnji članek
Valentina Smej Novak: Hrana nas dela živčne
Kulinarika
Valentina Smej Novak: Hrana nas dela živčne
naslednji članek
Sabina iz Kmetije našla gospoda pravega
Resničnostni šovi
Sabina iz Kmetije našla gospoda pravega
#nasazenazenska
nasazenazenska