nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zgrožena soseda: 'Po snegu se je valjalo šest nagih moških!'

16. 2. 2023; 03.00
Avtor: Uredništvo revije Jana
profimedia-0401345302

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

Bralka revije Jana ima nenavadno težavo. Kaj se dogaja malodane pred njenim oknom, je opisala v pismu, s katerim tudi vam maha pod nosom. Da ji priskočite na pomoč, kakopak.

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi jim radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

Tokrat se je pred poroto postavila bralka Milica, ki ima nevšečnosti z nespodobnimi sosedi. 'V bistvu me čisto nič ne briga, kaj počnejo sosedje, ampak doma imam dve hčeri, tam se pa valjajo nagi moški.' Kaj bi ji svetovali?

Miličino pismo:

"Živim v mirnem kraju, včasih ni bil velik, zadnje desetletje se je pa kar lepo razširil, saj so nekateri domačini prodali del svoje zemlje za parcele in se je tako priselilo precej mladih družin. Smo namreč blizu enega od večjih slovenskih krajev. Kljub vsemu je življenje teklo lepo naprej, res se po cestah podi več otrok, ki znajo biti včasih kar moteči, a slej ko prej bodo zrasli in jih bo srečala pamet. Tudi mi smo dobili za sosede mlado družino. V novo hišo so se vselili lani jeseni. So kar dobro situirani, se mi zdi, hiša je ogromna, dobra avta, kolesa, ni, da ni. Lepo pozdravljajo, sicer se pa držijo bolj zase. So pa tudi čudni. Zadnjič enkrat so imeli obiske, kar kakšnih šest avtov je bilo parkiranih pred njihovo hišo. Okoli enajstih zvečer sem zaslišala vriskanje na njihovem vrtu in pogledala skozi okno. Po snegu se je valjalo šest nagih moških! Čisto nič niso imeli na sebi! Potem se je to ponovilo še dvakrat. Prileteli so iz savne, ki jo imajo na vrtu, in se metali v sneg. V bistvu me čisto nič ne briga, kaj počnejo sosedje, ampak doma imam dve hčeri, študentki, tam se pa valjajo nagi moški. To ne gre. Naj gredo na one svoje nudistične plaže, nas pa pri miru pustijo. Pa še njihovi otroci so jih videli in se jim smejali. To vse skupaj je res čudno. Ena od sosed mi je rekla, naj drugič kar policijo pokličem, ker je to razkazovanje v javnosti. Morda ima prav, ne morem namreč kar pozvoniti pri njih in jim reči, naj se spodobno obnašajo, potem bodo vedeli, da sem jih videla. Pa še sram bi me bilo pred sosedom, ker sem ga videla nagega. To me res grize. Kako bi se vi lotili takih nespodobnosti?"

- Milica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023. No, pa naj za pokušino delimo z vami enega hudomušnega ...

Ob enajstih zvečer opazuješ sosede?!

Ja, Milica, porednica, nikar si ne skušaj oprati voajerske vesti s tožarjenjem. Ti je dogajanje sredi vasi povzročilo nenavadno ščemenje, pa ne veš, kaj bi z vsemi temi davno zakopanimi občutki? Ne obsojaj, raje sprosti ročno zavoro in se spusti po bregu. Naj tvoj vrisk odmeva daleč naokoli! Zna biti luštno in osvobajajoče. Juhej!

- Bernard, 57 let

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Koliko vas ve, zakaj ima kuhalnica luknjo?
Kulinarika
Koliko vas ve, zakaj ima kuhalnica luknjo?
naslednji članek
Slavni recept za veganske krofe iz pečice
Kulinarika
Slavni recept za veganske krofe iz pečice