Vroče ta hip

Strokovnjaki priporočajo, da to jed izpustite s svojega jedilnika

Profimedia

S to preprosto potezo bo vaše življenje v hipu bolj zdravo.

V mesecu januarju se zaradi novoletnih zaobljub in dejanskega prenajedanja v mesecu decembru, številni odločijo za čiščenje telesa, zdravo prehrano in diete. Strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da izpustite eno živilo, ki je v zadnjem času zelo priljubljeno, a vašemu telesu naredi več škode kot koristi. 

V letu 2017 se izogibajte dietnim prigrizkom, oziroma hrani za ''hujšanje''. To so prigrizki in živila, ki so na veliko označeni z besedami ''brez maščob'', ''lahki'', ''le 100 kalorij'' ... in izdelki, ki obljubljajo čudežno izgubo kilogramov. Če podrobno pogledate sestavine te hrane, lahko opazite, da je sestavljena in večih elementov, kar že v osnovi ni dobro. Če dodamo še kemikalije in umetna sladila ... lahko hitro ugotovimo, da gre za škodljivo hrano in zagotovo ne za zdravo.

Če želite jesti zdrave prigrizke, si jih pripravite sami, uporabite čim manj sestavin, le-te pa naj bodo naravne. Za vas pa smo pripravili tudi številne nasvete, ki vam bodo na bolj zdrav način pomagali pri očiščenju telesa