mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Spite v nogavicah? To pove veliko o vašem karakterju!

24. 12. 2023; 04.00
Avtor: V. M.
postelja, spanje, nogavice

Ali tudi vi spite z nogavicami? foto: Profimedia

Spite v nogavicah? Zakaj? Da vas ne bi zeblo, pravite. Ker ste bolj zmrzljive narave … Ne, psihologi pravijo, da to nima prav nobene povezave s toplino. Razlog se skriva povsem drugje …

Če vas ne pestijo zdravstvene težave, zaradi katerih imate slabo prekrvavitev, potem razlog za nošenje nogavic v nočnem času ne tiči v vaši zmrzljivi naravi. Psihologi namreč pravijo, da se razlog skriva v psihi in v vašem karakterju.

Ljudje smo zanimiva bitja - na svetu obstajajo tisti, ki med spancem nosijo nogavice in tisti, ki jim je udobneje z bosimi stopali. Prvi ne morejo zaspati, če jim stopala ne grejejo nogavice, drugim je ta misel povem odveč, saj bi jim bilo z nogavicami prevroče. Kam spadate vi?

Čeprav so mnogi mnenja, da je to zgolj stvar navade, pa lahko vzporednice povežemo tudi s stanjem našega duha. Naj pojasnimo vidik psihologov…

kaj pomeni, če spite z nogavicami? foto: Dreamstime

Tisti, ki nosijo nogavice med spanjem, se za slednje odločijo kljub temu, da v prostoru ni hladno. Ljudje, ki ne morejo zaspati brez nogavic, imajo običajno veliko potrebo po tem, da bi bili zaščiteni. Veliko jim pomeni udobje, z drugimi si prizadevajo vzpostaviti globoke odnose. Po naravi so nežni, najbolj so srečni, če se lahko stisnejo v objem, delitev svojega osebnega prostora z drugimi, jih prav nič ne moti.

Kaj pa ljudje, ki spijo z bosimi stopali? Gre za neodvisne posameznike, ki so do drugih zelo zaščitniški. Osebni prostor jim zelo veliko pomeni, z drugimi se družijo samo tedaj, ko so za to razpoloženi. Privlačijo jih izzivi, zelo so pošteni in iskreni. Zanje je značilno tudi to, da bi za ljudi, ki jim veliko pomenijo, naredili vse.

Ali to velja tudi za vas? Zaupajte nam svoje mnenje.

prejšnji članek
Slovenska igralka je pri 55 letih videti izjemno
Svet slavnih
Slovenska igralka je pri 55 letih videti izjemno
naslednji članek
Razlike med sorodno dušo in dušo dvojčico
Zdravje
Razlike med sorodno dušo in dušo dvojčico
#obraziavenija
obraziavenija