franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To vam sporočajo brazde na nohtih

13. 1. 2023; 02.00
Avtor: V.M.
Videz nohtov nam lahko sporoča, da se nekaj dogaja v našem telesu. Preverite, kaj pomeni, če na površini nohta opazimo brazde.

Spremembam na nohtih je potrebno nameniti nekoliko več pozornosti, saj nam predstavljajo veliko več kot zgolj estetsko nevšečnost. V kolikor ste opazili, da površina vaših nohtov ni več gladka, temveč so se oblikovale prečne ali navpične brazde, potem je prav, da preverite, kakšno je vaše zdravstveno stanje. Morda vam telo sporoča, da mu primanjkuje določenih snovi, lahko pa je razlog tudi bolj resne narave.

Na nohtih sem opazila prečne brazde. Kaj to pomeni?

Prečne brazde nastanejo zaradi kopičenja roževinastih celic v črtah. Vzrokov za pojav prečnih brazd je več. Najprej razmislite ali ste v zadnjem času izpostavljeni večjemu stresu ali pa ste se nemara lotili stroge diete? Žlebičaste brazde se namreč pogosto pojavijo, če telesu primanjkuje pomembnih hranilnih snovi. Dietna prehrana ali hujšanje, tekom katerega telesu odrekate hrano, lahko namreč vodi v izčrpanost organizma, slednje pa se ne kaže le na uveli koži, temveč tudi na spremenjeni površini nohtov.

Vodoravne brazde pa so lahko tudi alarm za resnejše zdravstvene težave, kot je preobremenjenost srca, črevesna infekcija in zastrupitev. Opazimo jih lahko tudi ob bolezenskih stanjih, denimo pri pljučnici, ošpicah in vročinskih obolenjih.

Na nohtih sem opazila navpične brazde. Kaj to pomeni?

Pokončne brazde na nohtih nam podajajo povsem drugo sporočilo. Opozarjajo nas namreč na morebitne nevšečnosti z ledvicami. Navpično oblikovane brazde je moč opaziti tudi pri revmatičnih bolnikih in pa bolnikih, ki se soočajo z obolenjem trebušne slinavke ali tankega črevesja.

Preberite si še: Posledica zdravljenja vraščenega nohta z domačo lekarno

prejšnji članek
Konec ljubezni: Saša in Miha sta se razšla
Svet slavnih
Konec ljubezni: Saša in Miha sta se razšla
naslednji članek
Recept: Juha iz belega zelja
Kulinarika
Recept: Juha iz belega zelja