andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Recept za najhitreje pripravljen sladoled, ki ne redi!

25. 5. 2023; 01.00
Avtor: V. M.
smoothie frozen

Iz sadja si lahko pripravite tudi fantastične sadne lučke. foto: Profimedia

Ste eni izmed tistih nesrečnežev, ki se morajo izogibati slastnim kepicam sladoleda? Psssst, to poletje se vam ne bodo več cedile sline!

Osvežilni sladici se vam namreč ni potrebno povsem odpovedati, veste. Za vas imamo hitro in enostavno alternativo, ki je slastnega okusa, povrhu tega pa je še zelo zdrava. Privoščite si jo lahko brez slabe vesti, saj ne vsebuje maščob in vrtoglavih kalorij, s katerimi si ugled kvarijo okusni mlečni sladoledi. Le redki imajo denimo manj kot 200 kalorij na porcijo. Huh, veliko, kajne?



Okusen in zdrav sadni sladoled
Zdrav sladoled si lahko pripravite sami. Pravzaprav gre za zmrznjen smoothie, torej sveže zmiksano sadje, ki ga za kratek čas shranite v zamrzovalni skrinji. Poigravate se lahko z različnimi okusi ali pa si privoščite sladico iz ene vrste sadja.

Privoščite si zdravo in osvežilno sladico. foto: Profimedia


Sadje preprosto stresete v visoko posodo in jo s paličnim mešalnikom zmeljete v gladko kremasto zmes. Zaradi sladkorja, ki ga vsebuje sadje, dodatno sladkanje ni potrebno, če vam prija, pa lahko denimo dodate žlico medu. V kolikor bi radi malce grešili, lahko sadju dodate tudi banano, slednja bo ustvarila bolj kremasto teksturo. Da sadje ne bo potemnelo, dodajte še nekaj kapljic limoninega soka. Dobro zmiksano sadje nato prelijte v modelčke za lučke na palčki ali v plastične lončke in vse skupaj shranite v zamrzovalni skrinji.

V kolikor bi si želeli sladico pripraviti v petih minutah, pa lahko to storite s pomočjo zmrznjenega sadja. V zamrzovalniku imejte tako denimo vedno na voljo jagodičevje, ki ga boste tedaj, ko vas bo zgrabila želja po osvežilni sladici, preprosto zmiksali v kremasto zmes. Naj vam gre v slast!

prejšnji članek
Učinkovitost aktivnega oglja: Resnica ali modna muha?
Moda&Lepota
Učinkovitost aktivnega oglja: Resnica ali modna muha?
naslednji članek
Znani Slovenci so se potopili nazaj v otroška leta
Kultura
Znani Slovenci so se potopili nazaj v otroška leta