900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S sokom robidnic učinkovito nad hripavost

4. 9. 2021; 02.00
Avtor: V. M.
grlo

foto: Profimedia

Ne le v zimskih mesecih, kot posledica virusnega vnetja - hripavost se lahko pojavi tudi zaradi pretirane ali napačne rabe glasilk. Kako si lahko pomagate na naraven način?

Hripavost najpogosteje nastane kot posledica vnetja na področju glasilk ali morebitnih spremembah na glasilkah, kot so denimo vozliči. Neredko pa do pojava pride tudi če na grlu ni nobenih bolezenskih znakov. Slednjemu lahko botruje pretirana ali napačna raba glasilk, kar povzroča na občutljivem organu spremembe.

Saj poznate hripavost, ki se pojavi po glasnem navijanju, glasnem govorjenju, ko poskušamo biti slišani v prehrupnem prostoru ali pa hripavost zaradi glasnega prepevanja, kajne?  Natanko o tem teče današnja beseda. S tovrstno hripavostjo se pogosto srečujemo ravno v poletnih mesecih, ko so dnevi in večeri bolj razvedrilno obarvani, kot pa tekom preostalega leta.

Kako si lahko pomagate?

Hripavost zaradi pretiranega prepevanja ali kričanja bo sicer minila v nekaj dneh, še hitreje pa, če boste ustrezno mirovali. Pomagate pa si lahko tudi z naravnim pripravkom, ki je kot naročen na voljo ravno v poletnih mesecih. Govorimo o soku robidnic, ki predstavlja izjemno učinkovito zdravilo zoper hripavost.

Robidnice so namreč močan antioksidant, ki ščiti telo pred številnimi obolenji. Sok robidnic predstavlja pravo karotinsko bombo, ki učinkovito krepi imunski sistem, ponaša pa se tudi s številnimi zdravilnimi učinkovinami, ki jih potrjujejo tudi sodobne raziskave znanstvenikov.

Da bi hitreje premagali hripavost, si lahko torej pomagate tako, da segrejete sveže iztisnjen sok robidnic, ki ga nato grgrajte in zaužijte po požirkih. Na ta način boste izboljšali svoj glas, se znebili hripavosti, telo pa oskrbeli s poživljajočimi in osvežilnimi sadnimi kislinami.

Preberite si še: To se zgodi, če po negi nog obujete nogavice

Sok robidnic vam bo pomgal odpraviti hripavost, ki nastane zaradi pretirane rabe glasilk.

Sok robidnic vam bo pomgal odpraviti hripavost, ki nastane zaradi pretirane rabe glasilk. foto: Pexels

prejšnji članek
Zakaj nikakor ne morem zanositi?
Zdravje
Zakaj nikakor ne morem zanositi?
naslednji članek
Ščiti pred rakom, varuje pred prehladi in vrača mladost
Zdravje
Ščiti pred rakom, varuje pred prehladi in vrača mladost
#obraziavenija
obraziavenija