Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je sok, ki hitro in učinkovito odpravi afte

16. 9. 2018; 01.00
Avtor: V .M.
herpes 2

Afte lahko nastanejo tudi kot posledica neprevidnega ščetkanja. foto: youtube

Vas pogosto pestijo neprijetne razjede, ki nastanejo na ustni sluznici? Preizkusite naravno metodo, s pomočjo katere se boste hitro in učinkovito znebili bolečih aft.

Afte se pojavijo le v ustni votlini, nanje vas običajno opomni neprijetna bolečina in oteklina, ki nastane na področju jezika, dlesni ali na notranji strani ust. Za oteklino je značilno, da je rdeče, rumeno ali belo obarvana, odvisno od stopnje zagnojenosti. Sprva se pojavijo rdeče pikice, ki v nekaj dneh počijo, na sluznici pa se nato pojavijo pekoče razjede, prekrite z membrano. Običajno lahko okrog rumenkaste membrane zasledite rdečkast obroček.

Pojav na sluznici je precej pogost, z njim se pogosteje soočajo ženske, zlasti v obdobju oslabljenega imunskega sistema. Strokovnjaki pojasnjujejo, da je lahko njihov izbruh posledica različnih dejavnikov. Zelo pogosto se denimo pojavijo med menstruacijo in tedaj, ko smo močno izčrpani, prehlajeni ali izpostavljeni stresnim razmeram. Afte lahko nastanejo tudi kot posledica neprevidnega ščetkanja, kajenja in uživanja prevroče hrane in pijače.

Črne jagode tako predstavljajo rastlinski antibiotik, pravi zaklad narave, s katerim lahko tudi mi obogatimo naš organizem. foto: Profimedia

Nad afte z zdravilnim sokom aronije

Črne jagode aronije predstavljajo rastlinski antibiotik, ki izjemno hitro in učinkovito pospešuje celjenje ran, deluje antiseptično in preprečuje bakterijske infekcije.

Kadar boste začutili, da se vam na sluznici pričenja snovati afta, posežite po zdravilnem soku aronije. Naredite požirek soka (ali odmerite merico jušne žlice) in ga kratek čas žvrkljajte po ustni votlini. Postopek lahko ponovite do petkrat na dan, odvisno od stopnje vnetja. Če je afta še v fazi nastajanja, lahko razvoj vnetja povsem preprečite. ''Sama sem imela že od nekdaj hude težave z aftami. Odkar posegam po soku aronije, pa razvoj zajezim še preden nastopi boleča faza. Po dveh dneh je pozdravljeno. Če se že oblikuje razjeda, pa je obdobje zdravljenja nekje dva do tri dni,'' nam je svojo izkušnjo zaupala bralka Lili.

Ker je sok intenzivne barve, ob žvrkljanju obarva tudi dlesni, jezik in zobe, zato ga boste morda nekoliko težje zaužili v času odsotnosti od doma. Da pa bi vseeno poskrbeli za hitro celjenje razjed, si lahko zdravilni sok na ranice nanesete s pomočjo vatirane paličice.

Preberite si še: Aronija - rastlinski antibiotik, ki osvaja svet

prejšnji članek
VIDEO: Z enostavnim trikom do daljših las
Moda&Lepota
VIDEO: Z enostavnim trikom do daljših las
naslednji članek
Zvezdnica ljubi dekle, a fantov ne bo pustila
Svet slavnih
Zvezdnica ljubi dekle, a fantov ne bo pustila