Vroče ta hip

Zapomnite si: Trik, ki vam bo rešil nočni spanec …

Poznate nadležni zvok kapljanja vode iz pipe? Kapljajoča vodovodna pipa vam lahko krati nočni spanec in pošteno nakodra živčke, zato si le zapomnite naslednji trik, ki bo zalegel, dokler pipe ne popravite.

pipa2.jpg
V kolikor imate polkrožno oblikovano pipo, vrvico privežite okrog ustja pipe.
Njena.si

Kapljajoča vodovodna pipa je pogosta težava, s katero se srečujemo v gospodinjstvu. Morda je popustilo tesnilo v pipi, zato ga je potrebno zamenjati. Vzrok je lahko tudi razrahljan ali pokvarjen ventil, povsem mogoče pa je tudi, da gre za slabo privito matico.  Kakorkoli, nenehno kapljanje je negospodarno, zato je dobro, da čim prej rešite težavo.

V kolikor opravila niste vešči, na mojstra pa bo potrebno nekoliko počakati,  se lahko nadležnega zvoka rešite s preprostim trikom z vrvico. Kapljanje vode je namreč zelo moteče, zlasti v nočnem času, ko zvok kapljanja napolni nočni prostor in nam ne dovoli zatisniti očesa.

Vse kar morate storiti je, da na oz. prek ustja pipe privežete volneno vrvico, ki naj sega do korita. Vodne kapljice bodo spolzele po vrvici, nadležnega zvoka, ki nastane, ko kapljica pade v korito, pa tako ne bo več. Si velja zapomniti, kajne? Povejte naprej, zagotovo bo nasvet še komu dobro služil.

Preberite si še: Trik: Takole očistite leseno desko za rezanje

pipa.jpg