stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Lupina granatnega jabolka vas pozdravi v petih urah

18. 9. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
Granatno jabolko

Lupina granatnega jabolka ima namreč posebne lastnosti, ko v črevesju uničuje slabe bakterije. foto: Pinterest

Lupino granatnega jabolka vedno zavržete, kajne? Ko boste prebrali to novico, boste spoznali, da ste v koš odvrgli pravi zaklad. Morda naslednjič granatnega jabolka sploh ne boste kupili zaradi sladke sredice …

Lupina granatnega jabolka predstavlja izjemno dragoceno naravno zdravilo. A najprej lepo po vrsti, gre namreč za staro Hipokratovo skrivnost, ki je nedavno ugledala luč sodobnega sveta. O čem torej govorimo … Ruski zeliščar G. I. Glubokog je v devetdesetih letih vložil več sto patentov za zdravila iz naravnih sestavin, za katera je navajal, da so Hipokratova ljudska zapuščina. Kot je pojasnil, je tujo lastnino patentiral z namenom, da se do tega znanja ne bi dokopala farmacevtska industrija. ''Moje življenjsko poslanstvo ni obogateti, pač pa pomagati ljudem."

Čudežna lupina granatnega jabolka

Med recepti iz naravnih sestavin je največ pozornosti vzbudila lupina granatnega jabolka. Po zeliščarjevih trditvah gre za najbolj učinkovito naravno sredstvo zoper želodčne in črevesne težave, saj v samo nekaj urah regenerira celoten črevesni ekosistem. Učinkovine v lupini denimo pomagajo pri zdravljenju vnetja slepiča, diareje, salmoneloze in kolere. Da pa ne gre zgolj iz trte izvita priporočila, zatrjujejo tudi tisti, ki so preizkusili omenjeno metodo zdravljenja. Kot poudarjajo, so nevšečnosti pozdravili v pičlih petih urah. Lupina granatnega jabolka ima namreč posebne lastnosti, ko v črevesju uničuje slabe bakterije in daje prostor zdravim.

Čaj iz lupin granatnega jabolka predstavlja učinkovito naravno sredstvo zoper želodčne in črevesne težave. foto: Pinterest

Napitek iz lupine granatnega jabolka

Glubokog se je držal vodila, da je Hipokratovo zapuščino patentiral za dobrobit ljudstva. Recepte za naravna zdravila je namreč tudi brezplačno objavil. Podajamo vam zdravilčeva navodila za pripravo čaja iz lupine granatnega jabolka:

1.    Lupino granatnega jabolka narežite na drobne koščke. Posušite jih na soncu.

2.    V segreto skodelico natresite 10 do 12 g suhih lupin.

3.    Lupine prelijte z 200 ml vrele vode.

4.    Skodelico pokrijte.

5.    Napitek naj počiva 25 do 30 minut.

6.    Čaja ne precejajte!

7.    Po pretečenem času popijte polovico skodelice.

8.    Po treh urah popijte še preostanek.

Opomba: Razmerje med vodo in lupinami naj bo 1:20. V kolikor je razmerje manjše, napitek ne bo imel učinka, če pa je razmerje večje, pa se lahko po zaužitju pojavijo nevšečnosti, kot so vrtoglavica, glavobol, pretirano potenje.

Delovanje napitka: Po besedah Glubokoga, bolnik občuti izboljšanje že po 10 minutah, medtem ko je popoln učinek očiščevalne kure viden po petih urah. Čaj lahko uživajo tudi zdravi, le pretiravati ni priporočljivo.

Resne rane na črevesju: V kolikor imate na črevesju resnejše rane, zdravilec svetuje pitje čaja vsak drugi dan, 4-krat dnevno. Po enem tednu naredite premor za vsaj teden dni.

prejšnji članek
Tedenski numeroskop: Ne bodite preveč skromni!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Ne bodite preveč skromni!
naslednji članek
To dekle je takoj po zmagi s poljubom čestitalo Luki Dončiću
Svet slavnih
To dekle je takoj po zmagi s poljubom čestitalo Luki Dončiću