mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Če trpite za kalcinacijo, ne smete jesti tega!

21. 9. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
hrana

Da bi vaše stanje izboljšali, je potrebno poskrbeti za primerno prehrano. foto: Profimedia

Huda bolečina ob kalcinaciji se odpravlja na različne načine, denimo z udarnimi valovi, ki kalcinate razbije v manjše dele, da jih lahko telo kasneje izloči po naravni poti. A veliko lahko naredite tudi s primerno prehrano …

Kalcinacija je nabiranje oz. plastenje kalcija na področju sklepov. Najpogosteje sicer na področju ramenskega obroča, pojavi pa se lahko tudi drugje, denimo na področju kolena, kolka, križa, pete (trn v peti) … Bolnik se sooča s hudimi bolečinami, ki lahko precej ovirajo kvaliteto njegovega življenja. Natančno diagnozo poda specialist z rentgenskim slikanjem in z ultrazvočno preiskavo.

Je vaše telo zakisano?

Kalcij je nujno potreben mineral, vendar pa je njegova absorpcija iz hrane odvisna od tega, v kakšnem stanju je vaše črevesje. V kolikor ste zakisani, se poskuša telo nevtralizirati tako, da črpa kalcij iz lastnih zalog. Pri vsrkavanju kalcija ima nujno vlogo tudi vitamin D, zato je zelo pomembno, kašno hrano uživate. V kolikor je absorpcija kalcija motena, se tako potreben kalcij nalaga na sklepe, namesto da bi se absorbiral.

Še preden vstanete iz postelje, si vzemite 10 minut časa za vajo, ki bo odpravila vaše bolečine. foto: Profimedia

Živila, ki jih ni priporočljivo uživati

Da bi vaše stanje izboljšali, je potrebno poskrbeti za primerno prehrano. Veliko škode si lahko naredite, če bo vaše telo zakisano, zato iz svoje prehrane izpustite sledeča živila: Svinjina, mlečni izdelki, predelane mesnine, vse sladkorje, pšenico, oves, ječmen, rž, sladko in suho sadje, kava, pravi čaj in gobe. Omejite se tudi z uživanjem rdečega mesa, piščanca, purana, stročnic in jajc.

Kaj sploh lahko jem?

Škodovala vam ne bo zelena listnata zelenjava, jagodičevje, zelena, ingver, grenivke, limone, proso, kvinoja in riž. Poskrbite tudi za vnos omega 3 maščob in vitamina D.

prejšnji članek
Zakonske težave: Zasvojenost s travo in alkoholom
Zdravje
Zakonske težave: Zasvojenost s travo in alkoholom
naslednji članek
Slovenija: Pri 141 ženskah pri porodu zabeležili odvisnost od alkohola
Zdravje
Slovenija: Pri 141 ženskah pri porodu zabeležili odvisnost od alkohola
#nasazenazenska
nasazenazenska