stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

3 stvari, ki vplivajo na kvaliteto vašega spanca

21. 10. 2017; 01.00
Avtor: L.P./Bodi zdrava
spanje, jutro, vstajanje

foto: Profimedia

Kljub temu, da spite dovolj, se zjutraj lahko zbudite utrujeni. Preverite, zakaj!

Spite v nepravem položaju

Zlasti če imate že staro vzmetnico, je vaš spalni položaj lahko še toliko bolj vpliven. Kar 57 odstotkov Američanov trpi za tako imenovanimi poškodbami med spanjem, ki so posledica tega, da vso noč spite na boku. Če spite pretežno na boku, je to zelo stresno za vaše boke, saj so vso noč v nepravem položaju. Posledica tega je, da se zjutraj zbudite z bolečinami v hrbtu, najpogosteje v križu. Ker na položaj spanja težko vplivate, strokovnjaki svetujejo, da si, če spite na boku, pred spanjem med kolena podložite blazino. Tako boste boke izravnali in izboljšali položaj spanja, zaradi česar vas ne bo več bolelo v križu.

Imate slab vzglavnik 
Morda se vaša polna in puhasta blazina zdi strašno udobna, a za vašo hrbtenico ni najbolj primerna. Če spite na visokih in debelih blazinah, je to nekako tako, kot da bi čez dan osem ur hodili po svetu s sklonjenim vratom. Verjetno se strinjamo, da občutek po tem ne bi bil najbolj prijeten, in tako je tudi, kadar spite na neprimernih vzglavnikih. Raje uporabljajte ortopedske vzglavnike, ki vratu zagotavljajo zadostno podporo in niso pretrdi.

Med spanjem stiskate zobe
Če se zbudite z glavobolom, je to po vsej verjetnosti zato, ker med spanjem stiskate čeljust in zobe. Pri odpravljanju tega simptoma naj bi bila učinkovita nežna masaža čeljusti in topli obkladki, ki naj bi tik pred spanjem in takoj, ko se zbudite, zmehčali vašo čeljust in tako preprečili nadaljnje stiskanje med spanjem. Pomaga tudi ščitnik za zobe, ki je namenjen prav temu, da vaše zobe varuje pred stiskanjem.

prejšnji članek
Če greste na lepotni poseg morate vedeti to
Zdravje
Če greste na lepotni poseg morate vedeti to
naslednji članek
VIDEO: Ob vročih ritmih vabijo na noge dvignili Ljubljano
Svet slavnih
VIDEO: Ob vročih ritmih vabijo na noge dvignili Ljubljano