Zdravje
 

Noč čarovnic: Strašne kosti iz sladkih beljakov

27. 10. 2017; 13.00
Avtor: V. M.
Kosti iz beljakov

Sladico lahko okrasite s strašnimi motivi ... foto: Shutterstock

Iščete recept za pripravo sladice, s katero bi za noč čarovnic prestrašili goste? Odlično, za vas imamo super idejo, na krožniku postrezite strašne kosti!

Za pripravo te sila zabavne sladice ne potrebujete veliko sestavin. Klasičen recept zajema zgolj ščepec soli in naslednje količine sladkorja in jajčnih beljakov:

•    5 beljakov
•    115 g kristalnega sladkorja
•    115 g sladkorja v prahu

Postopek priprave in peke

Pripravite si večjo skledo, vanjo dajte jajčne beljake in ščepec soli. Pričnite s stepanjem, pri čemer postopoma, žico za žlico, dodajajte kristalni sladkor. Stepajte počasi, ko boste dodali zadnjo žlico, bi že moral nastati ravno prav stepen sneg. Pazite, da ne bo preveč čvrst – slednje preverite tako, da s prsi oblikujete 'kapico', če se slednja malce povesi, je tekstura ravno pravšnja.

Sedaj je na vrsti sladkor v prahu. Tudi tega postopoma dodajte snegu - fino je, da ga pred tem nežno presejete. Sladkor v prahu rahlo vmešavajte z metlico.

Pečico segrejte na 110 stopinj Celzija.

1. Sneg napolnite v brizgalko, na pekač pogrnite papir za peko, nato pa se lotile kreativnega dela priprave sladice. Sneg nabrizgajte na podlago v obliki kosti. Najprej se lotile osrednjega dela, nato pa krajcev, kjer na vsako stran oblikujte dve bunkici.

2. Pekač sedaj potisnite v pečico, kjer naj se kosti pečejo dobro uro. Ko bo peka končana, priprite pečico in pustite, da se kosti počasi ohladijo.

3. Sladica se postreže hladna, servirate jo lahko denimo na pladnju, katerega ste poprej potresli s kakavom.

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Bodite kreativni in izkoristite ta čas!
Horoskop
Tedenski horoskop: Bodite kreativni in izkoristite ta čas!
naslednji članek
Ko zmanjka časa, nastopijo 'SIMPL KUHARIJE'
Zdravje
Ko zmanjka časa, nastopijo 'SIMPL KUHARIJE'

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.