stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bodite pazljivi v službi - zaradi tega lahko zbolite

27. 10. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
profimedia-0270491002
Na vašem delovnem mestu na vas pestijo številne okoliščine, zaradi katerih lahko zbolite.

Nepravilna oziroma nepremišljena uporaba določenih predmetov lahko vpliva na vaše zdravje. Ogroženi pa ste predvsem na svojem delovnem mestu, kjer še manjkrat pomislite na to, da bi lahko nek predmet vseboval številne bakterije. Kateri 3 predmeti so tisti, ki najbolj ogrožajo vaše zdravje. Nekateri kot leglo bakterij, spet drugi pa morda na kakšen drugačen način.

Računalniška tipkovnica



Kolikokrat delate na računalniški tipkovnici in kolikokrat jo dejansko tudi očistite? Že če je tipkovnica samo vaša, je že na koncu dneva polna bakterij, kaj se zgodi šele, če jo le redko čistite. Še huje pa je, če eno tipkovnico uporablja več oseb. Nikoli na veste, kakšne morebitne bolezni morda prenaša ta oseba, lahko je prehlajena, ima kakšno druga nalezljivo bolezen ...

Tipkovnica poleg drobcev hrane (če seveda ob njej jeste) vsebuje tudi veliko malih bakterij in pršic, ki jih nanjo prenesate s svojimi rokami. Najprimernejše bi bilo, če bi tipkovnico očistili po čisto vsaki uporabi. Zato je ustrezen že navaden robček. Vsaj enkrat na teden pa jo očistite tudi z razkužilno krpico. Seveda je pomembno tudi to, da si pred uporabo tipkovnice in po njeni uporabi dobro umijete roke, saj tako preprečite prenašanje bakterij.

Slušalke

Poleg tega da lahko poslušanje glasbe s slušalkami škodi vašemu sluhu in da lahko povzročajo neprijetno bolečino v ušesih, so slušalke tudi pravo gojišče umazanije in bakterij. Če jih uporabljate skupaj s še kakšno osebo ali jih posojate, pa so tudi prenašalke bakterij, zato lahko velikokrat povzročijo huda in boleča vnetja ušes. Zato jih morate redno čistiti. Vemo, da jih ne morete kar dati v vodo, vendar preizkusite nekaj preostalih preprostih načinov. Tudi slušalke lahko očistite z nežnimi in ne preveč mokrimi razkužilnimi robčki. Če lahko odstranite silikonske delčke, to le storite; očistite jih z milom in vodo ter jih pred ponovno namestitvijo dobro osušite. Očistite jih lahko tudi z nežno ščetko, s katero boste odstranili delčke, ki se nabirajo v slušalkah. Samih slušalk pa nikoli ne čistite s tekočino.

Steklenica za vodo



Ste tudi vi poskrbeli za svoje zdravje in ste se odločili, da boste namesto plastenk z vodo raje kupili steklenico, v katero si boste dnevno dotakali tekočo vodo iz pipe? Super! Kolikokrat pa to steklenico dobro umijete? V njej se nabira umazanija tako na notranji kot tudi na zunanji strani. Za njeno čistočo morate redno skrbeti, po potrebi tudi večkrat na dan. Vsaj enkrat na dan pa jo morate očistiti tudi s čistili oziroma vsaj dobro izprati in očistiti pod tekočo vodo. Pozorni morate biti tudi na stoječo vodo, v kateri se lahko ob primerni temperaturi začnejo množiti bakterije.

prejšnji članek
Kaj počne pevka Anja Rupel?
Svet slavnih
Kaj počne pevka Anja Rupel?
naslednji članek
Noč čarovnic: Nore ideje za poslikave obraza
Moda&Lepota
Noč čarovnic: Nore ideje za poslikave obraza