Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tole dajte v avto, pa se vam ne bodo več rosila okna!

16. 11. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
Avtomobilsko okno

Rosenje oken lahko preprečite. foto: Profimedia

Za vas imamo nekoliko neobičajen trik, ki se je izkazal za zelo uporabno metodo pri preprečevanju rošenja avtomobilskih stekel.

Saj veste, kako neprijetno je, če se zarosijo okna v avtomobilu, kajne? Pojav je najbolj pogost v zimskih mesecih, ko je zaradi dežja in snega v zraku veliko vlage. Da bi si prihranili čas in slabo voljo, si seveda lahko pomagate z namenskim sredstvom, je pa vredno omeniti tudi metodo, s katero je na spletu navdušil Dave Hax.

Dave se je težave lotil tako, da je v avto namestil učinkovino, ki nase izjemno učinkovito veže vlago. Gre za pesek za mačke. Ja, prav ste prebrali, z mačjim peskom se lahko rešite zamegljenih stekel. Da pa bi metoda učinkovala, je potrebno izbrati kristalni pesek, oziroma tako imenovani pesek iz silikatnega gela, ki absorbira skoraj toliko vlage, kot znaša njegova teža.

Zagotovo se v vaši omari skriva kakšna nogavica, ki nima para ... foto: Pexels

To seveda ne pomeni, da pesek veselo raztresete po avtomobilu. S peskom preprosto napolnite nogavico, ki jo nato zavežete in položite na armaturno ploščo ali pa jo namestite pod avtomobilski sedež. V videu si lahko pogledate celoten postopek in preverite, kako je metoda učinkovala. Pri tem je potrebno poudariti, da je učinek viden po nekaj dneh in ne po nekaj minutah. Zatem bodo zamegljena stekla zgolj neprijeten spomin …

prejšnji članek
Ljudsko zdravilo, ki čisti črevesje in krepi srce
Zdravje
Ljudsko zdravilo, ki čisti črevesje in krepi srce
naslednji članek
Ali zrak v vašem kraju smrdi? Kaj to pomeni?
Zdravje
Ali zrak v vašem kraju smrdi? Kaj to pomeni?
#nasazenazenska
nasazenazenska