franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Zaradi tega z vlago ne boste imeli problema

3. 3. 2016; 05.00
Avtor: K. Š.
big_bauplatte_impressionen_08
Nepogrešljive plošče so v kopalnicah in povsod, kjer je mokro.

Najbolj pogost stanovanjski problem je vlaga. Ta se pojavi zaradi pomanjkljive izolacije objekta in nam hitro skazi dobro počutje. Vlažnost zidov naredi bivalno okolje neprimerno in povišuje stroške ogrevanja. Zaradi vlage se lahko poškodujejo ali uničijo živila, oblačila, les, papir, usnje … Da ne govorimo o neprijetnem vonju, ki ga ne preženeta ne prezračevanje ne uporaba dišečih sredstev.

Inovativna rešitev

Obvladovanja vlage se lahko lotimo na več načinov, od katerih je v zadnjem času najbolj popularna, praktična in cenovno ugodna rešitev uporaba posebnih gradbenih plošč , namenjenih prostorom s stalno povečano vlažnostjo - kopalnicam, sanitarijam, savnam, wellness centrom, terasam, balkonom …

Tovrstne plošče so sestavljene iz modrega jedra (ekstrudirana polistirol), ki je obojestransko armirano s steklenimi vlakni in prevlečeno s tanko plastjo malte. So lahke, zelo stabilne, toplotno izolativne in vodoodporne ter nudijo odlično podlago za keramične ploščice ali različne vrste ometov. Ker se jih zelo enostavno obdeluje, imamo tudi neomejene možnosti oblikovanja.

Enostavna montaža

Njihova prednost, poleg te da zagotavlja toplotno izolacijo in delujejo kot parna zapora, pa je tudi zelo enostavna montaža, za katero ni treba imeti nobenih posebnih spretnosti.

1. Pred začetkom dela očistite podlago. Premažite jo z globinskim temeljnim premazom ali premazom za zagotavljanje oprijema in stika.

2. Na gradbene plošče nanesite kontaktno plast in jo nato položite na podlago s celotno površino. Plošče poravnajte. Uporabljajte običajno lepilo za keramične ploščice.

3. Površine (delno) izravnajte z običajno izravnalno maso.

4. Stike prelepite s tesnilnim trakom. Nato prevlecite z lepilom za keramične ploščice in peskajte s kremenčevim peskom.

5. Položite keramične ploščice oziroma nanesite omet.

6. Tako, pa je problem povečane vlage rešen!

prejšnji članek
To si lahko privoščite za dobrih 180 evrov!
Življenjski slog
To si lahko privoščite za dobrih 180 evrov!
naslednji članek
Pri tem se otroci največkrat okužijo!
Zdravje
Pri tem se otroci največkrat okužijo!