nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

To so lončnice, zaradi katerih bo vaš spanec boljši

21. 12. 2023; 02.00
Avtor: V. M.
spalnica

S pravo izbiro rastlin lahko tako poskrbite za boljši spanec. foto: Pinterest

Veste, katere lončnice vam lahko pomagajo do kvalitetnejšega spanca?

Lončnice ne predstavljalo le prijetnega okrasa za vaš dom, močno lahko namreč vplivajo tudi na kvaliteto zraka v vaših prostorih. S pravo izbiro rastlin lahko tako poskrbite za boljše počutje, saj vplivajo tudi na zmanjševanje stresa in pripomorejo k blagodejnemu počutju. Da bo vaš spanec mirnejši in bolj kvaliteten, si lahko torej pomagate tako, da v spalne prostore namestite naslednje rastline …

Bromelija v nočnem času sprošča v zrak večjo koncentracijo kisika, ki pripomore k boljšemu spancu. Pri večini rastlin je ravno obratno, ponoči namreč v zrak sproščajo ogljikov dioksid, podnevi pa kisik.

Bromelia foto: Profimedia

Sobna praprot ima bujne, gosto razraščene liste iz katerih se v zrak sproščajo snovi, ki ne le čistijo zrak, pač pa pozitivno vplivajo na živčevje in blažijo posledice stresa. Praprot tako le umestite v vašo spalnico, saj bo pripomogla k bolj mirnemu in krepčilnemu spancu.

Sobna praprot foto: Profimedia

Taščin jezik ali sansiverija je dragocena pridobitev za vaše spalne prostore, saj tako kot bromelija v nočnem času v prostor oddaja kisik, poleg tega pa nase veže še ogljikov dioksid, ki ga sproščamo med izdihovanjem. Ta nezahtevna rastlina blagodejno vpliva na dihala, ztudi zato, ker filtrira raznovrstne hišne toksine.

Areka palma bo prava izbira za spalne prostore, v katerih prevladuje suh zrak, zaradi katerega je spanec nemiren in nekvaliteten. Rumena palma namreč izdatno vlaži zrak, kar vam bo odlično služilo tudi v mesecih, ko prostore ogrevamo z radiatorji. Sicer pa tudi areka palma odstranjuje strupene snovi ter tako prispeva k čistejšemu zraku.

Preberite si še: To so lončnice, ki grizejo kožo

prejšnji članek
To je vrhunski recept za pikantni sirov namaz
Kulinarika
To je vrhunski recept za pikantni sirov namaz
naslednji članek
Pripravite okusne cimetove zvezdice
Kulinarika
Pripravite okusne cimetove zvezdice
#nasazenazenska
nasazenazenska