sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Tako načrtujte nove podvige ...

13. 2. 2016; 08.42
Avtor: Š. K.
uvodna

foto: Thinkstock

Ne glede na to, ali ste na počitnicah že bili ali ne, boste ob naslednjih predlogih takoj začeli načrtovati nove podvige.

Po svetu

Spanje v betonski kanalizacijski cevi si lahko privoščite v Das Parkhotelu – prvi stoji v Avstriji in drugi v Nemčiji. Naj vas groba in pusta zunanjost teh nenavadnih sobic ne zavede, saj v sebi skrivajo pravo udobje. Vsaka cev ima premer dva metra, tako da lahko oseba povprečne višine v njej brez težav stoji in leži. Znotraj cevi je velika postelja s polico in osvetljavo, stene pa so opremljene z lepo oblikovanimi podobami. Verjeli ali ne, vsaka ima tudi elektriko in priključek za internet. Gretja sicer ni, tako da je ta nenavadni hotel odprt pretežno v topli sezoni oziroma do konca oktobra, super pa je tudi, da za spanje v njem plačaš le toliko, kolikor se ti zdi nočitev vredna.

Najbolj seksi hotel na svetu je hotel Adam & Eve v Turčiji, ki si je ta laskavi naziv prislužil zaradi udobnih ergonomskih ležišč, neobičajne razsvetljave, množice ogledal ter osebne masažne kadi v vsaki sobi. Da je kraj resnično rajski, vam bo jasno že takoj ob prihodu na recepcijo, kjer vam bodo dodelili osebnega ženskega angela (dekle s krili in na rolerjih), ki vam bo ves čas vašega bivanja izpolnjeval želje.

Pravljično vasico gobic (s slamo kritih bungalovov) lahko obiščete v Kambodži, blizu znanega obmorskega mesta Sihanoukvilie. Mushroom point, kot se imenuje, so zgradili trije Slovenci in leži na plaži Otres. V nasprotju z bolj ali manj betonskimi plažami v mestu je kraj ohranil nekaj prvinskosti in zasebnosti – le korak od toplega morja.

Nočitev v zaporu, ki jo ponuja Malmansion hotel v Oxfordu, še zdaleč ni podobna bivanju v pravem zaporu. Čeprav je stavba nekdanji viktorijanski zapor (v katerem so še do leta 1996 bivali zaporniki) je zdaj preurejena v hotel, ki ponuja visok standard in luksuzne sobe. Kljub temu je hotel ohranil zaporniško atmosfero in rešetke na oknih, kar ga naredi še bolj zanimivega.

Spanje v ptičjem gnezdu,ki je sevedaprilagojen za človeka, vam omogoča pogled na svet iz ptičje perspektive. Tree hotel najdete na Švedskem.

Spanje na drevesu sredi pragozda lahko okusite v zasebnem južnoafriškem Lion Sands rezervatu.

Mobilne hišice gostom vsekakor ponujajo več udobja kot šotor ali prikolica, poleg tega pa je bivanje v njih mogoče tudi do septembra. Če imajo zraven še zasebni bazen, kot recimo tiste v kampu Sirena v Novigradu, pa več sploh ne potrebujete.

Jutre, sicer bivališča mongolskih nomadov,najdete tudi na ekološki kmetiji Fattoria la Prugnola v Toskani. Ta svojim gostom poleg juter ponuja tudi lesene hišice na drevesih in je idealno izhodišče za izlete v vsa glavna toskanska mesta, kot so recimo Pisa, Siena in Firence.

Vedno ste dobrodošli na krovu Jumbo jeta,ki je parkiran na letališču Arlanda v Stockholmu. Letalo, izdelano leta 1976, so upokojili, predelali in v njem oblikovali kombinacijo hostla in hotela. V tem nenavadnem hotelu namreč nudijo bivanje tako v luksuzni pilotski kabini kot skupnih sobah, ki si jih delite z drugimi popotniki.

Hotel za nudiste Clover najdete v angleškem mestu Birmingham, kjer vam nudijo tudi različne sprostitvene in lepotne pakete. Veliko gostov ga opisuje kot nadvse sproščujoč kraj, kjer človeku končno ni treba skrbeti niti za to, kaj bo oblekel na večerjo – tja se lahko namreč odpravi povsem gol.

Še več nenavadnih hotelov najdete na spletni strani www.unusualhotelsoftheworld.com.

V Sloveniji

Glamping ali glamurozno kampiranje je v tujini že precej razširjeno, pri nas pa mogoče le na gorenjskem koncu naše lepe deželice. Možnost za zdaj namreč ponuja le Camping Bled, ki ima v svojem okrilju med drugim tudi prav temu namenjeni leseni hiški. K njuni uporabi in dodatnemu udobju spada tudi uporaba lesene zunanje kadi z ogrevanjem na drva, vsaka hiška pa ima tudi zunanjo sedežno garnituro z dvema stoloma in mizico. Nadvse romantično, se vam ne zdi?

Kampiranje na drevesu je vsekakor dogodivščina tako za otroke kot odrasle, ki lahko v kampu Natura Eco v Kranjski Gori noč prebijejo v drevesnem šotoru. Gre za prav poseben šotor, bolj podoben kokonu kot čemu drugemu, v njem pa lahko udobno prespi štiričlanska družina. Trenutno je v sklopu kampa na voljo samo en drevesni šotor, ki je sploh prvi takšen pri nas. Če vam obisk kampa v jeseni ne uspe, se lahko tja odpravite tudi pozimi, ko organizirajo izlete s severnimi jeleni in konji.

Bivanje v kavbojskem vozu,ki je opremljen s štirimi ležišči, kuhinjo in minibarom, lahko izkusite v kampu Term Čatež. V bližini je tudi indijanska vas, ki vam približa modrino neba in vas ponese v pisan svet starodavnih indijanskih plemen ter se jo bodo še posebno razveselili vaši otroci ali nečaki. Tam je mogoče tudi bivanje v indijanskih šotorih, vožnja s kanuji, plesanje indijanskih plesov, učenje starodavnih veščin lokostrelstva in še več. Dolgčas vam zagotovo ne bo.

Počitnice v vinskem sodu nudijo prav posebno bivanjsko izkušnjo, ki je na voljo v avtokampu Term Ptuj. Vinsko vas, ki se vsebinsko navezuje na bogato rimsko dediščino in tradicijo ptujskega vinarstva, sestavlja osem velikih vinskih sodov. Na vsakem sodu je zapis o njegovi velikosti in letu izdelave – najstarejši nosi letnico 1952. V vsakem sodu je urejeno veliko ležišče za dve osebi in prostor za prtljago. Sodi imajo električni priključek in so ogrevani, zato je obisk kampa mogoč tudi v bolj mrzlih dneh.

prejšnji članek
Na pot v lastni režiji
Na pot v lastni režiji
naslednji članek
Kam vas vleče?
Življenjski slog
Kam vas vleče?